ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Watercolor International II : Μια Μπιενάλε υδατογραφίας στη Θεσσαλονίκη

Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Το Σεπτέμβριο του 2014 η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά τη Διεθνή Έκθεση Υδατογραφίας Watercolour International.
    Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική για τον Ελληνικό Εικαστικό Χώρο έκθεση έργων ακουαρέλας, δημιουργοί των οποίων είναι εξέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αγγλία, τις ΗΠΑ, την Κίνα, το Βέλγιο, τη Ρωσία και άλλες χώρες με μακρόχρονη παράδοση στο ιδιαιτέρως απαιτητικό από άποψη δεξιοτεχνίας και καλλιτεχνικής σύλληψης είδος εικαστικής τέχνης. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται στην πόλη μας μια έκθεση υδατογραφίας, με τη συμμετοχή εκατό σημαντικών καλλιτεχνών.
    Την έκθεση θα πλαισιώσουν επιδείξεις ζωγραφικής και καλλιτεχνικά εργαστήρια (workshops). Το φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης θα μπορεί ελεύθερα να παρακολουθήσει στο χώρο της έκθεσης τους masters και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες υδατογραφίας την ώρα της δημιουργίας του εικαστικού έργου.
    Η Watercolour International II πραγματοποιείται με τη στήριξη της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας (International Watercolour Society), του ΣΚΕΤΒΕ (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος) και τοπικών φορέων της πόλης.
    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών, στη διεύθυνση Νικολάου Γερμανού 1, στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ.
Διάρκεια της Έκθεσης 15 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου
Watercolor International II
Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Ν. Γερμανού 1
Εγκαίνια: 15 Σεπτεμβρίου 2014, 7.30 μμ
Διάρκεια της Έκθεσης 15 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες: Γ. Πολίτης 694 44 22 097