ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ενημέρωση για ψήφιση τροπολογίας που αφορά το Μετοχικό Ταμείο Στρατού
      Γνωρίζουμε στα Μέλη μας, σε συνέχεια της ενημέρωσης αναφορικά με το σχέδιο νόμου προς ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ότι ψηφίστηκαν τροπολογίες στη Βουλή που αφορούν  το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και συγκεκριμένα.
   Το ποσό για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος του Μ.Τ.Σ. τίθεται  στο ύψος των 20.000.000 €.
   Επιμήκυνση αποπληρωμής της οφειλής του Μ.Τ.Σ. στο Ελληνικό Δημόσιο σε χρονικό διάστημα 20 ετών.
   Εκ του Γραφείου Τύπου της Ε.Α.Α.Σ.
Ανακοίνωση για ψήφιση Νόμου για Εφάπαξ Βοηθήμα σε ΕΜΘ
Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ
Αναγεννήσεως 184
ΤΚ 682 00 Ορεστιάδα
Ορεστιάδα  4 Σεπτ. 2014
ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση για ψήφιση Νόμου για Εφάπαξ Βοηθήμα σε ΕΜΘ
    Ψηφίστηκε σήμερα  4 Σεπτ.2014 κατά την συνεδρίαση της ΒτΕ η τροπολογία που αποδίδει δικαιοσύνη για το πρόβλημα που είχαν οι συνάδελφοι ΕΜΘ που συνταξιοδοτήθηκαν πριν την συμπληρώσει 25 ετων, και δεν έλαβαν το εφάπαξ τους. Με την σημερινή ψήφιση του κατατεθέντος ΣΝ του Υπουργείου Εθν. Αμυνας σήμερα ,δίνεται ένα τέλος και πλέον οι ΕΜΘ απόστρατοι που δεν έλαβαν το εφάπαξ τους, θα λάβουν πλέον το εφάπαξ που δικαιούνται ,αφού ισχύει πλέον και για τους ΕΜΘ η 10ετης μετοχική σχέση ως απαιτουμένη για τη λήψη του εφάπαξ ,όπως ισχύει για όλους τους υπόλοιπους στρατιωτικούς.
    Ο ΠΣΑΕΜΘ θεωρεί καθήκον του να ευχαριστήσει τον υφυπουργό Εθν.Αμυνας κ. Λαμπροπουλο, την κυρία Αν. Υπουργο κα Γεννηματά, την εισηγήτρια της ΝΔ κυρια Ιακωβίδου, τον κοιν. εκπροσωπο της ΝΔ κ. Γεωργιάδη ,την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κυρία Γιαννακάκη, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κυριο Καπερναρο και όλους τους βουλευτές που υπερψήφισαν τον τροπολογία και τον νόμο.
    Επίσης ο ΠΣΑΕΜΘ θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει δημόσια τον πρόεδρο της ΠΟΣ κ. Νικολοπουλο Βασιλειο για την στήριξη του στον αγώνα μας ,μια στήριξη ΑΜΕΡΙΣΤΗ, σε αντίθεση με τις θεσμικές ενώσεις αποστράτων Στρατου, ΠΑ και ΠΝ οι οποίες ηταν από αδιάφορες έως αρνητικές στις κραυγές του ΠΣΑΕΜΘ για το πρόβλημα!!
Για το ΔΣ
Παναγιωτου Δημητριος                                       Καραγιάννης Χαράλαμπος

Πρόεδρος                                                                    Γραμματέας