ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Συμμετοχή στην επετειακή εκδήλωση στο Γράμμο και το Βίτσι για τους πεσόντες 1946-1949 (31 Αυγ 2014)

Συμμετοχή στην επετειακή εκδήλωση στο Γράμμο για τους πεσόντες 1946-1949 (31 Αυγ 2014)
     Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, συμμετείχε και φέτος συνολικά με 53 άτομα, στις ετήσιες  επετειακές εκδηλώσεις προς απότιση φόρου τιμής στους ηρωϊκώς πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας του Εθνικού Στρατού και λοιπού πληθυσμού της Χώρας μας, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949, εκτελώντας πιστά το καθήκον, που τους ανέθεσαν οι τότε νόμιμες Κυβερνήσεις, για την προάσπιση της ακεραιότητας της Πατρίδας.
    Ο φετινός επίσημος εορτασμός πραγματοποιήθηκε στη Βούρμπιανη Κονίτσης στους πρόποδες του ΓΡΑΜΜΟΥ με την παρουσία επιζώντων μαχητών, αλλά και συγγενών τους, του Προέδρου και μέλη του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. του Προέδρου της ΕΑΑΑ, όπως και αντιπροσωπείες από 14 Παραρτήματα της ΕΑΑΣ, αλλά και πλήθος κόσμου απ' όλη τη Χώρα.
    Το πρόγραμμα  περιέλαβε  Εκκλησιασμό και Τρισάγιο, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως- Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, που συνέχισε με εμπνευσμένη ομιλία Εθνικού Περιεχομένου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν: Χαιρετισμοί – Ομιλίες και κατάθεση στεφάνων.
    Η συμμετοχή μας συνδυάστηκε, υπό τύπον εκδρομής, με περιήγηση στα αξιοθέατα στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΜΕΤΣΟΒΟ- ΣΙΑΤΙΣΤΑ, καθώς και προσκήνυμα στην Παναγία ΣΟΥΜΕΛΑ.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ
   Την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014, αντιπροσωπεία του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  παρέστη στην τελετή της επετείου της λήξης του αντισυμμοριακού αγώνα 1946-1949, στον Γράμμο, που οργανώνει κάθε χρόνο η ΕΑΑΣ
   Η αντιπροσωπεία του ΣΕΕ με επικεφαλής τον Α΄ Αντιπρόεδρο Σαρήπαπα και αποτελούμενη από τα μέλη του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου Δημήτριο Βαλασίδη και Κωνσταντία Καλαμπαλίκα και τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Ξάνθης Ιωάννη Κουτσαϊμάνη, απότισε φόρο τιμής στους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος πεσόντες ήρωες. Στέφανο κατέθεσε ο Α' Αντιπρόεδρος ενώ στην τελετή παρέστησαν πολλοί πολιτευτές και μέλη του Συνδέσμου από την Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.
   Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ σε αντίθεση με άλλα κόμματα συμμετέχει ενεργά σε όλες εθνικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.