ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Πλοίο του Ισπανικού Βασιλικού Ναυτικού μετέφερε ναρκωτικά-κοκαΐνη!

defence-point.gr
    Είναι πραγματικά απίστευτα όσα σκαρφίζονται οι έμποροι του λευκού θανάτου, οι βαρόνοι των ναρκωτικών με έδρα τη Λατινική Αμερική για να προωθήσουν το εμπόρευμά τους, από το οποίο αποκομίζουν ιλιγγιώδη κέρδη…
    Οι ισπανικές αρχές ασφαλείας, σε συνεργασία με το Ναυτικό της χώρας και αμερικανική υπηρεσία που ασχολείται και με τη διακίνηση ναρκωτικών (HIS: U.S. Homeland Security Investigations), κατέσχεσε 127 κιλά κοκαΐνης τα οποία μεταφέρονταν επί του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου του ισπανικού Βασιλικού Ναυτικού, «Sebastián Elcano»!
    Πρόκειται για μια επιχείρηση που ξεκίνησε αρκετούς μήνες νωρίτερα, όταν συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο Κολομβιανοί και κατασχέθηκαν 20 κιλά κοκαΐνης. Οι έρευνες και η ανάκριση οδήγησαν στην ανακάλυψη της διαδρομής που χρησιμοποιούσαν οι έμποροι ναρκωτικών, την εμπλοκή του ισπανικού πλοίου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν οι ναύτες που εμπλέκονταν.   
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Κολομβιανοί που είναι μέλη καρτέλ ναρκωτικών, έπιασαν ναύτες και τους έπεισαν (εντός ή εκτός εισαγωγικών) να μεταφέρουν τα ναρκωτικά στη Νέα Υόρκη από την πόλη της Κολομβίας. Η αμοιβή τους θα αντιστοιχούσε σε ένα ποσό ανά κιλό κοκαΐνης που θα παραδιδόταν στους παραλήπτες.
    Κάθε ναύτης που συμμετείχε (δύο Ισπανοί ναύτες κι ένας από το Εκουαδόρ έχουν γίνει γνωστοί) μετέφερε 5-10 κιλά κοκαΐνης, την οποία έκρυβε στα προσωπικά του είδη, στη βαλίτσα με τα ρούχα του. Το δίκτυο άρχισε να εξαρθρώνεται, όταν στα μέσα Μαΐου όταν συνελήφθησαν οι διακινητές των ναρκωτικών με 20 περίπου κιλά κοκαΐνης στην κατοχή τους.
    Οι έρευνες οδήγησαν και στην ανακάλυψη πολύ μεγαλύτερης ποσότητας ναρκωτικών στο καράβι. Στις 2 Αυγούστου, 127 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν ανάμεσα στα εφεδρικά πανιά του ιστιοφόρου, ένα μέρος στο οποίο πολύ λίγοι ναύτες είχαν εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.