ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ κάνει έξωση σε Καταδρομείς της Ρόδου! Παίρνει το στρατόπεδό τους!

Μήπως δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι ?
Μιλάω εκ πέιρας.
Μήπως ο χώρος δεν είναι ιδιοκτησία των ΕΔ ( ΤΕΘΑ) αλλά παραχωρημένος για χρήση στις ΕΔ ?
Μήπως έπρεπε να έχουν γίνει ενέργειες για την οριστική απαλλοτρίωση του χώρου ώστε να γίνει ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΕΘΑ, όπως έγινε στο Στρατόπεδο Ψίνθου ( Ρόδος )?
Μήπως κάποιες ενέργειες ‘’κόλλησαν’’ στα ‘’περι αιγιαλού’’ ?
Μήπως οι συντάκτες του άρθρου δεν το έψαξαν αρκετά ή θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ?
Όχι πως υπεραμύνομαι του επονείδιστου και καταστροφικού ΤΑΙΠΕΔ, αλλά άς το ψάχνουμε περισσότερο.
Onalert
    Η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ.
    Το Onalert έγραψε ότι ο πραγματικός στόχος για τα ταμεία είναι η ακίνητη περιουσία τους, που είναι μεγάλη.
    Δεν είναι απλό σενάριο έχει αρχίσει να συμβαίνει. Και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με τρόπο εξοργιστικό.
    Ενδεικτική είναι η περίπτωση του στρατοπέδου των Καταδρομών στην Κάλαθο Ρόδου. Το στρατόπεδό τους…εκποιείται και αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση του 4ου Επιτελικού Γραφείου της 95 ΑΔΤΕ.
    Η εφημερίδα των Δωδεκανήσων “Δημοκρατική” σ΄ ένα αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ περιγράφει τα παράλογα που συμβαίνουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:
    “Την αντίδραση του 4ου Επιτελικού Γραφείου της 95 ΑΔΤΕ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της “δημοκρατικής” για την απόφαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ) να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του, για την «ανακούφιση» του δημόσιου χρέους και το στρατόπεδο των καταδρομών στην Κάλαθο!

    Θυμίζουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 234/2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα στο υπ΄ αριθμ. 1020Β τεύχος της, μεταξύ άλλων μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση τα υπ’ αριθμ. 1767 και 1248 ακίνητα γαιών Καλάθου, σημερινής έκτασης 231.450 τ.μ., που κείνται στη θέση «Βουνό» Καλάθου.

    Η συγκεκριμένη έκταση έχει ήδη μεταβιβαστεί κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο ΤΑΙΠΕΔ, μετά τη δημοσίευση του ως άνω ΦΕΚ, χωρίς να αντιδράσει κανείς, γιατί κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι πρόκειται για έκταση στην οποία βρίσκεται το στρατόπεδο των επίλεκτων στρατιωτών του τάγματος καταδρομών της Ρόδου.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ είχαν εγκαίρως ενημερωθεί προφορικώς και είχαν διαπιστώσει την ύπαρξη του στρατοπέδου πλην όμως προχωρούν ακάθεκτοι.
    Σε έγγραφο του 4ου Επιτελικού Γραφείου της 95 ΑΔΤΕ, που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατική», αναφέρονται τα εξής:

ΘΕΜΑ: Παραχωρήσεις ακινήτων

ΣΧΕΤ.: α. Η υπ’ αριθμ Αρ Πρωτ. ΔΜ 1893/ 28-6-84 απόφαση της Οικονομικής Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων Ρόδου

             β. Το από 13 Ιανουαρίου 1986 Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής Παιδουπόλεως Ρόδου
             γ. ΦΕΚ 1020/25-04-2013

             δ. Φ.900/116/395068 /Σ. 1089/26 Μαΐ 14/ΓΕΣ/ΔΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ/1β
             ε. SIC ΡΑΑ 281015Ζ Μαί 14/ΑΣΔΕΝ/ΔΥΔΜ/ΥΠΟΔΟΜΕΣ
    Αναφέρεται σε εκτέλεση (ε) σχετικού, ότι μετά από δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Δημοκρατική» (dimokratiki.gr), διαπιστώθηκε ότι με την Αριθμ. απόφ. 234/2013, η οποία δημοσιεύτηκε με το (β) όμοιο, η διυπουργική επιτροπή αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων (Συνεδρίαση 24.04.2013), μεταβίβασε χωρίς αντάλλαγμα, στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε», κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, μεταξύ άλλων και το ακίνητο με ΑΒΚ 1767, που αντιστοιχεί στην Κτηματολογική Μερίδα 1249 γαιών Κάλαθου, συνολικής έκτασης 231.450 m2 και πρόκειται για το ύψωμα που κείται εντός της περίφραξης του Στρατοπέδου του 6ου ΕΤΕΘ.

    Συναφώς αναφέρεται επί του θέματος, ότι με την υπ’ αριθμ Αρ Πρωτ. ΔΜ 1893/28-6-84 (επισυνάπτεται ως Συνημμένο «1») απόφαση της Οικονομικής Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων Ρόδου, παραχωρήθηκε κατά χρήση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την αποκλειστική και μόνο στέγαση του 6ου ΕΤΕΧ, ολόκληρος ο χώρος του Δημοσίου που περιλαμβάνει το κτιριακό συγκρότημα της τέως Παιδούπολης «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» στην περιφέρεια Καλάθου Ρόδου και το Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής, υπεγράφη την 13 Ιανουαρίου 1986, από εκπρόσωπο της Οικονομικής Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων Ρόδου και επιτροπή ορισθείσα από την 95 ΑΔΤΕ.

    Όπως αναγράφεται στο Πρωτόκολλο, μεταξύ των παραχωρημένων κτηματολογικών μερίδων παραχωρείται και η KM 1249, καθώς και παραθαλάσσια περιοχή περιλαμβανομένη μεταξύ των ορίων (δεξιού και αριστερού) του Στρατοπέδου, συνολικής έκτασης 24.483 m2, η οποία κείται εντός της περίφραξης του Στρατοπέδου και αντιστοιχεί στην παραλία έμπροσθεν της KM 1249.

    Στο εν λόγω στρατόπεδο βρίσκεται εγκατεστημένο το 6° ΕΤΕΘ, Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων, υψίστης επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενώ στο στρατηγικής σημασίας ύψωμα που αντιστοιχεί στην KM 1249, έχουν κατασκευαστεί υπόγειες στοές και έχουν εναποθηκευτεί κρίσιμα υλικά.
    Επίσης, σε τμήμα της παραχωρημένης παραλίας των 24.483 mz, έχει κατασκευαστεί λιμάνι, προς αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μηδενισμό του χρόνου αντίδρασης του 6ου Ε-ΤΕΘ.

    5. Προς επίρρωση των ισχυρισμών της 95 ΑΔΤΕ, αλλά και για τη διευκόλυνση του έργου σας, διαβιβάζονται συνημμένα:
           α. Η υπ’ αριθμ Αρ Πρωτ. ΔΜ 1893/ 28-6-84 απόφαση της Οικονομικής Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων Ρόδου (Συνημμένο «1»)
           β. Το από 13 Ιανουαρίου 1986 Πρωτόκολλο Παράδοσης και παραλαβής Παιδούπολης Ρόδου (Συνημμένο «2»).
           γ. Φωτοαπόσπασμα κτηματολογικού χάρτη περιοχής Κάλαθου Ρόδου, στο οποίο έχουν επισημανθεί με κόκκινου χρώματος περίγραμμα, τα όρια του Στρατοπέδου του 6ου ΕΤΕΘ (Συνημμένο «3»).
    Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, προκειμένου να ακυρωθεί η παραχώρηση της KM 1249, στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε» και να παραμείνει, παραχωρημένη κατά χρήση, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Το ΓΕΣ προς το οποίο κοινοποιείται το παρόν (υ.τ.α.), παρακαλείται για την ενημέρωσή του.
Υπτγος ΑλκιβιάδηςΣτεφανής».