ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Η Δικαιοσύνη και ο ΕΝΦΙΑ

    Το φιάσκο και η αθλιότητα των κυβερνητικών χειρισμών για τον ΕΝΦΙΑ είναι πλέον αποδεδειγμένα γεγονότα. Η πληρωμή του αναβάλλεται για έναν μήνα, και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι «τεχνοκράτες» του υπουργείου Οικονομικών θα προσπαθήσουν να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξαν οι ίδιοι αλλά και οι προηγούμενοι... ομότεχνοί τους στην Ελλάδα.
    Φυσικά, σε μια ευνομούμενη χώρα κάτι τέτοιο δεν θα περνούσε απαρατήρητο. Ούτε θα γινόταν αποδεκτή από τους πολίτες και τους θεσμικούς παράγοντες των διαφόρων εξουσιών η φράση «Συγγνώμη, λάθος», την οποία επαναλαμβάνουν από καιρού εις καιρόν όσοι τα «θαλασσώνουν» σε βάρος των πολλών. Επιπλέον, δεν μπορεί να θεωρηθεί «παροχή» ή «εξυπηρέτηση» του κράτους προς τους πολίτες η αναβολή ενός μηνός για την εκκίνηση της σταδιακής δήμευσης των ακινήτων τους.
    Η αλήθεια είναι ότι οι κ. Στουρνάρας, Θεοχάρης και Καραβίτης είναι οι αρχιτέκτονες του τερατουργήματος, το οποίο αναστάτωσε τους Ελληνες. Εκείνοι διαβεβαίωναν ότι ο φόρος θα είναι «νεωτερικός», «ελαφρύτερος» ή «δικαιότερος». Εκείνοι υπόσχονταν ότι θα λαμβάνονταν υπ' όψιν όλες οι παράμετροι, ούτως ώστε να μην υπάρξουν περιπτώσεις εξόφθαλμων αδικιών σε βάρος των φορολογουμένων.
    Ολα τα λόγια τους αποδείχτηκαν ψεύτικα αμέσως μόλις οι ατυχείς φορολογούμενοι μπήκαν στο σύστημα TAXIS και διάβασαν τις... λυπητερές.
    Και τώρα που υπάρχει η επίσημη παραδοχή των σφαλμάτων του συστήματος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, καλό θα ήταν να επέμβει αποφασιστικά η δικαστική εξουσία. Να εξετάσει εξονυχιστικά τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν και τις διαδικασίες οι οποίες ακολουθήθηκαν σε αυτή την υπόθεση. Να υπολογίσει τον βαθμό ευθύνης ενός εκάστου και να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε βάρος τους.
    Σε διαφορετική περίπτωση, οι επίδοξοι μιμητές των κ. Στουρνάρα, Θεοχάρη και Καραβίτη θα νομίζουν ότι είναι ανέξοδο παιχνιδάκι το να κάνεις άνω κάτω την Ελλάδα. Θα σχηματίσουν την εντύπωση ότι οι πολίτες προσφέρονται για πειραματόζωα και ότι μπορεί κάποιος να κάνει οτιδήποτε θελήσει, ατιμώρητος και ανέλεγκτος από τις Αρχές.
    Αν υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα, να πράξουν τα δέοντα!