ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗΣ ( Χ )

Συνελήφθη υπάλληλος του δήμου Μεσολογγίου
http://www.real.gr/
    Για δωροληψία και εκβίαση κατηγορείται υπάλληλος του δήμου Μεσολογγίου, 51 ετών, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.
    Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε ιδιώτης στην αστυνομία, ο δημοτικός υπάλληλος του ζήτησε με εκβιαστικό τρόπο το ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου, να ολοκληρώσει, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, εκκρεμή υπόθεση που αφορούσε δημόσιο έργο.
    Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορούσε την έκδοση βεβαίωσης περαίωσης, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής του έργου.
    Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη χθες το πρωί, στον σταθμό του ΚΤΕΛ Μεσολογγίου, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από τον καταγγέλλοντα το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
    Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιώτη, ο συλληφθείς είχε απαιτήσει και στο παρελθόν διάφορα χρηματικά ποσά για ανάλογες διεκπεραιώσεις δημοσίων τεχνικών έργων.
Έγκλημα πάθους στην Εγνατία
http://www.real.gr/
    Σε ζευγάρι Θεσσαλονικέων, γονέων δύο παιδιών, ανήκουν τα πτώματα που βρέθηκαν στην Εγνατία οδό, κοντά στον κόμβο της Ξυλούπολης, και η έρευνα της Αστυνομίας έδειξε ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους και αυτοκτονία.
    Ο 46χρονος άνδρας, που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, πυροβόλησε με καραμπίνα τη 42χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.
    Το ζευγάρι εντοπίστηκε τυχαία από περαστικό αλλά ήταν αργά καθώς και οι δύο ήταν νεκροί.
«Καμπάνα» στον Ραπτόπουλο της Express Service για χρέη στο Δημόσιο
Δηλαδή, με 41.300 ‘’ξόφλησε’’ την ποινή και είναι έξω. Μάλλον συμφέρει…
    Σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών -που είναι εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ ημερησίως- καταδικάστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Εξπρές Σέρβις» Γιάννης Ραπτόπουλος
ο οποίος συνελήφθη για πολλοστή φορά για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ.
    Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάστηκε, τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό των «μη ταπεινών κινήτρων». Αυτήν την φορά, ο Γιαν. Ραπτόπουλος συνελήφθη για χρέος ύψους 6,2 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές αυτές αφορούν κατά περίπτωση το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013.
    Ο υπερασπιστής του αναφέρθηκε σε δύο δικαστικές αποφάσεις που έχει ο εντολέας στα ‘χέρια' του, σύμφωνα με τις οποίες έχει λαμβάνειν μεγάλα χρηματικά ποσά, που εφόσον εισπράξει θα εκκαθαρίσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες προς το Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δεδουλευμένα εργαζομένων κ.ά.
    Όπως επισήμανε ο δικηγόρος Νίκος Ζήνδρος, η πρώτη αφορά το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, που επιδίκασε στην «Εξπρές Σέρβις» ποσό της τάξης των 27,5 εκατ. ευρώ ως επιστροφή για ΦΠΑ που η εταιρεία κατέβαλλε κατά το παρελθόν. Το Δημόσιο δεν αναγνωρίζει την απόφαση και ήδη η υπόθεση βρίσκεται στα ελληνικά δικαστήρια.
    Η δεύτερη απόφαση αφορά την πολυετή δικαστική διαμάχη με την «Εθνική Ασφαλιστική». Όπως ανέφερε ο Ν. Ζήνδρος, το Πρωτοδικείο Αθηνών επιδίκασε στην «Εξπρές Σέρβις» ποσό ύψους 2,7 δισ. ευρώ για περισσότερες από 730 χιλιάδες περιπτώσεις παραβίασης αθέμιτου ανταγωνισμού στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Ήδη, η «Εθνική Ασφαλιστική» έχει προσφύγει στο Εφετείο κατά της πρωτόδικης απόφασης.
    Στις δύο παραπάνω αποφάσεις στάθηκε κατά την απολογία του και ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ο οποίος -επιπλέον- τόνισε ότι η εταιρεία έχει ζημιές ύψους 35 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να διατηρήσει -με πολλές δυσκολίες- ανοιχτή την επιχείρηση, που απασχολεί πάνω από 1.500 εργαζόμενους.
Έκρυψε την ηρωίνη στα εμφυτεύματα του στήθους της
    Το περίεργο σχήμα του στήθους μιας γυναίκας πρόσεξαν οι άντρες ασφαλείας του αεροδρομίου της Μαδρίτης και τη σταμάτησαν για έλεγχο. Δεν μπορούσαν να φανταστούν όμως ότι η Βενεζουελανή είχε κρύψει ναρκωτικά μέσα στα εμφυτεύματα του στήθους της!
    Υπολογίζεται πως η ποσότητα ηρωίνης που έκρυψε με αυτό τον τρόπο η γυναίκα είχε συνολικό βάρος 1,7 κιλά, κάτι που αποτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αν η ποσότητα έβγαινε στην αγορά.
    Η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, όπου γιατροί με ειδική επέμβαση αφαίρεσαν τα εμφυτεύματα με την ηρωίνη από το στήθος της
Μισός τόνος ακατάλληλα όστρακα εντοπίστηκαν σε φορτηγό στην Εγνατία
    Πεντακόσια δέκα κιλά όστρακα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χτες το μεσημέρι από άνδρες του   Λιμενικού Σταθμού Μαρώνειας.
    Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στην Εγνατία οδό από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 32χρονος οδηγός φορτηγού, ο οποίος ακινητοποιήθηκε και  αφού οδηγήθηκε στο Λιμενικό Σταθμό της Μαρώνειας, συνελήφθη διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε τριάντα τρεις  σάκους με όστρακα του είδους “αχιβάδα”, συνολικού βάρους πεντακοσίων δέκα κιλών χωρίς παραστατικά και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, με σκοπό την πώληση-εμπορία.
     Από το Λιμενικό Σταθμό Μαρώνειας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες οστράκων καθώς και το Φ.Ι.Χ. όχημα.