ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Έστειλαν στο ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’ 95.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ

    Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος. Ούτε ο Σύλλογος του εξαιρέθηκε από το νέο "χαράτσι"
    Το ποσό των 94.996.52 ευρώ καλείται να πληρώσει το "Χαμόγελο του Παιδιού" για ΕΝΦΙΑ, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος, Κώστας Γιαννόπουλος.
    Ο ίδιος μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
   "Ήρθε στο Χαμόγελο να πληρώσει για τα διαμερίσματα στα οποία φιλοξενούμε όλα αυτά τα παιδιά, χαράτσι, ΕΝΦΙΑ, κανονικά", είπε.
    "Το κράτος δίνει 80.000 ευρώ για όλα τα έξοδα μας όταν τα κόστη λειτουργίας μας είναι 1 εκ. τον μήνα. Δεν έχουμε να τα πληρώσουμε. Το πρώτο εξάμηνο του '14 στηρίξαμε 57.000 παιδιά.
    Μόνο για ένα παιδί που χρειάστηκε μεταμόσχευση στη Γαλλία, χρειαστήκαμε 200.000 ευρώ. Δεν μας βοήθησε κανένα κράτος. Υπάρχει ένα κράτος απρόσωπο που δεν στηρίζει τους θεσμούς. Οι κινητές μας μονάδες κοστίζουν 2.600.000 ευρώ το χρόνο και μαζί με τις μονάδες που μας δώρισαν ομογενείς, τις διαθέτουμε στο ΕΚΑΒ".
    Για τα ακίνητα του Χαμόγελου είπε:
    "Είμαστε Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος. Μας παραχώρησαν ακίνητα, όπως το τελευταίο που μας κατασκεύασε η κ. Αρβανίτη, πρώην διευθύντρια του Υγεία. Γιαγιάδες και παππούδες μας άφησαν διαμερίσματα που τα έχουμε κλειστά χωρίς ρεύμα και τα διαθέτουμε στα παιδιά μας που μεγαλώνουν. Τώρα, βγάζουμε 41 παιδιά στην κοινωνία, σε αυτά τα παιδιά δίνουμε τα διαμερίσματα που μας φορολογούνε τώρα με τον ΕΝΦΙΑ".
    "Ζούμε μόνο από τις προσφορές των ιδιωτών. Φορολογούμαστε για τα χρήματα που μας δίνει ο κόσμος, θα σταματήσουν να μας δίνουν λεφτά οι άνθρωποι γιατί θα λένε, τα δίνετε στον ΕΝΦΙΑ", συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος.