ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗΣ (8)

Λαθρέμποροι υγρών καυσίμων συνελήφθησαν στο Καλοχώρι- Έκαναν εξαγωγές στην Αλβανία
    Στα ίχνη κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν σε λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων και στη σύλληψη μελών του, οδήγησε η συστηματική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
    Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, μεσημεριανές ώρες της 30-07-2014, στις περιοχές Καλοχωρίου και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο μέλη του κυκλώματος.  
    Πρόκειται για 59χρονο αλλοδαπό και 42χρονο Έλληνα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ακόμη συνεργοί τους, ιδιοκτήτρια και διαχειριστής εταιρείας εμπορίας καυσίμων με έδρα την Αλβανία, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα.
    Η δράση του κυκλώματος εξελισσόταν σε τέσσερις φάσεις:
            α) φόρτωση υγρών καυσίμων σε βυτιοφόρο όχημα από εγκαταστάσεις εταιρείας στο Καλοχώρι, με προορισμό γειτονική χώρα
            β) αλλαγή του βυτίου, σε παρακείμενη μάντρα, με δεύτερο που είχε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την τμηματική κατανομή καυσίμου και νερού (σε άλλο θάλαμο)
            γ) εξαγωγή τελικά μικρότερης ποσότητας αδασμολόγητου υγρού καυσίμου
            δ) παράνομη πώληση – διανομή της αδασμολόγητης βενζίνης που παρέμενε στο αρχικό βυτίο.
    Ειδικότερα, μεσημεριανές ώρες της 30-07-2014, σε εγκαταστάσεις εταιρείας καυσίμων στην περιοχή Καλοχωρίου, εντοπίστηκε ο 59χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατελήφθη ως οδηγός βυτιοφόρου οχήματος, να φορτώνει καύσιμα. Στη συνέχεια, μετέβη σε χώρο μάντρας που του παραχώρησε, έναντι αμοιβής, ο 42χρονος (συλληφθείς) ιδιοκτήτης της, όπου προέβη σε αλλαγή βυτίου με άλλο, στον εσωτερικό χώρο του οποίου υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένα τμήματα που περιείχαν μικρότερη ποσότητα καυσίμου και νερό.
     Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το περιεχόμενο του δεύτερου βυτίου προοριζόταν για εξαγωγή στην Αλβανία, ενώ το έμφορτο με υγρό καύσιμο βυτίο που παρέμενε στη μάντρα, περιείχε αδασμολόγητη βενζίνη και θα διατίθονταν, παράνομα, στην αγορά.
    Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο βυτιοφόρο όχημα που οδηγούσε ο 59χρονος αλλοδαπός, στο ύψος της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, υπεδείχθησαν έγγραφα φορτωτικής από την εταιρεία παραλαβής του υγρού καυσίμου, πλην όμως διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε τις απαραίτητες σφραγίδες.
    Ακολούθησε έλεγχος σε χώρους της προαναφερόμενης μάντρας, όπου, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκε βυτίο που έφερε άγνωστης ποσότητας βενζίνη και σφραγίδα Τελωνειακής Αρχής.
    Συνολικά κατασχέθηκαν:
• 2 τράκτορες και
• 3 βυτία (2 με το περιεχόμενό τους – 1 κενό).
    Διαπιστώθηκε επίσης ότι και τα τρία βυτία είναι παραποιημένα στην κατασκευή και στον αριθμό πλαισίου τους. Σημειώνεται ότι τα βυτία θα μεταφερθούν στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
43χρονος άνοιγε αυτοκίνητα στη Χαλκιδική και έκλεβε τα... ρούχα!
    Εξιχνιάστηκαν άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου δύο περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα στη Χαλκιδική την Κυριακή. Ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός Έλληνα ηλικίας 43 ετών.
    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος απογευματινές ώρες της Κυριακής αφού διέρρηξε δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα ενός 44χρονου και ενός 53χρονου, αφαίρεσε είδη ρουχισμού, μέρος των οποίων βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση.
    Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανωτέρω θα αποσταλεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.
Συνελήφθη ο Δημοσθένης Βεργής...
    Συνελήφθη στα Εξάρχεια ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων, Δημοσθένης Βεργής, που καταζητούνταν
μετά την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών, χωρίς αναστολή.
    Ο  Βεργής δεν είχε παραστεί στο δικαστήριο και οι αρχές τον καταζητούσαν από τα τέλη Ιουνίου.
    Το Τριμελές Εφετείο του έχει επιδικάσει και πρόστιμο 150.000 ευρώ.
    Η υπόθεση αφορά καταπάτηση 452.000 τετραγωνικών μέτρων δημόσιας γης κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα.
    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι διεκδικούμενες εκτάσεις ήταν δασικές ή αναδασωτέες και ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και ορισμένες από αυτές στην ΕΥΔΑΠ.
    Ο  Βεργής οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ ενδέχεται να μεταβεί και στο εφετείο.
Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος έκαναν παρατήρηση σε αλλοδαπούς και εκείνοι τους έστειλαν στο νοσοκομείο
http://www.seleo.gr/ 
    Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη τις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.
    Τα θύματα πατέρας και γιος κατέβηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας τους όπου βρισκόταν 4 άτομα πιθανότατα αλλοδαποί και τους έκαναν παρατήρηση ζητώντας να κάνουν ησυχία λόγω του προχωρημένου της ώρας.
    Οι "φασαριόζοι" αντέδρασαν και επιτέθηκαν στους δύο άνδρες με αιχμηρό αντικείμενο στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Οι δράστες αναζητούνται
Τραμπουκισμοί και ξύλο οικογενειάρχη σε beach bar στον Ν. Μαρμαρά επειδή έστησε δική του ομπρέλα
 Έτσι τουλάχιστον κατήγγειλε λουόμενος ...
    OIKOΓENEIAPXHΣ ΠOY ΔE BPHKE 'ΘEΣH' ΣTO AMΦIBOΛOY NOMIMOTHTAΣ MΠITΣOMΠAPO ΣTON MAPMAPA XAΛKIΔIKHΣ , ΔEXTHKE ANANΔPH EΠIΘEΣH MΠPOΣTA ΣTA MATIA TΩN ΠAIΔIΩN TOY, OTAN TOΛMHΣE NA ΣTHΣEI THN ΔIKH TOY OMΠPEΛA ΣTHN ΠAPAΛIA.
    3-4 AMOPΦΩTA KAI ΦOYΣKΩMENA ΓKAPΣONAKIA, ΠPOΠHΛAKIΣAN ΠAPAKEIMENOYΣ ΛOYOMENOYΣ ΠOY ETPEΞAN NA..... BOHΘHΣOYN, ENΩ EΣTEIΛAN TON IΔIO ΣTO NOΣOKOMEIO!!
    ME TOΣO ΘPAΣOΣ OI YΠEYΘYNOI TOY MAΓAZIOY ΘEΩPOYN TΣIΦΛIKI TOYΣ THN ΠAPAΛIA, THΣ KATA T' AΛΛA EΛEYΘEPHΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ XAΛKIΔIKHΣ!
    O TPAMΠOYKIΣMOΣ KAI H ΠAPANOMIA ΔE ΘA ΠEPAΣOYN, AKOMA KI OTAN TA OPΓANA TOY KPATOYΣ EΘEΛOTYΦΛOYN!!!
    Συγχαρητήρια που στο ελλαδισταν του 2014 αφήνουμε τέτοια μιάσματα να κυκλοφορούν ελεύθερα μεταξύ μας και με τα φουσκωμένα απο αναβολικά μπρατσάκια τους νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.  Παρακαλω πολυ να γίνει κοινοποίηση, ας πετάξουμε όλους αυτούς τους άνανδρους έξω απο τα μαγαζιά. 

Νταήδες μικροπωλητές κτύπησαν και λήστεψαν συναδελφο τους.

    Εκβιασμός, ληστεία και ξυλοδαρμός σε βάρος μικροπωλητή από το Μπαγκλαντές στην Αλεξανδρούπολη.
    Δύο Μπαγκλαντεσιανοί, επιτέθηκαν σε ομοεθνή τους, γιατί πουλούσε σε παραλία που την ήθελαν δική τους.
    Έναν 36χρονο μικροπωλητή από το Μπαγκλαντές πλησίασαν δύο ομοεθνείς του και του ζήτησαν επιτακτικά να εγκαταλείψει την παραλία της Αγίας Παρασκευής όπου δραστηριοποιούνταν. Στη συνέχεια, αφού ο 36χρονος δεν εγκατέλειψε την παραλία, οι τρείς δράστες του επιτέθηκαν και αφαίρεσαν από την κατοχή του, 800 Ευρώ και ένα δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.
    Το θύμα κατήγγειλε την επίθεση και οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν από τους δράστες.
    Στο σπίτι στο οποίο διέμεναν οι δύο από τους δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο τσάντες με είδη παρεμπορίου.
    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του άλλου δράστη, από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.