ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ξεπουλάνε τρία ακίνητα στο 12,7% του κόστους τους!

Εάν το καλοεξετάσουμε, το κόστος τους δεν ήταν πάνω από 35 - 40.000.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ήταν ‘’μίζες’’, ‘’προμήθειες’’ κτλ προσοδοφόρα.
Άρα, η τιμή είναι περίπου σωστή.
Βέβαια, το περιβόητο ΤΑΙΠΕΔ καλά θα ήταν να έκλεινε, μια και καλή. Είναι η λεηλασία της Ελλάδος.
Των Μ. Ι. Παπακωνσταντίνου, Αλ. Κόντη
    Σε μνημείο ολυμπιακής… ζημίας κινδυνεύουν να εξελιχθούν τρία ολυμπιακά ακίνητα, τα οποία βγαίνουν στο σφυρί, με την τιμή εκκίνησης να βρίσκεται μόλις στο ένα όγδοο της αξίας τους! Πρόκειται για το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο και το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, για τα οποία το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμούς παραχώρησης, αλλά και το Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, που αναμένεται να τεθεί επισήμως προς παραχώρηση τις επόμενες εβδομάδες.
    Μέχρι σήμερα, τα τρία ολυμπιακά ακίνητα έχουν κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο συνολικά 195,4 εκατ. ευρώ για να κατασκευαστούν αλλά και για να συντηρηθούν. Παρ’ όλα αυτά, η τιμή εκκίνησης για την παραχώρηση των τριών ολυμπιακών εγκαταστάσεων υπολογίζεται από το ΤΑΙΠΕΔ στα 25 εκατ. ευρώ, δηλαδή μόλις στο 12,7% των χρημάτων που έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα για την κατασκευή και τη συντήρησή τους…
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για την κατασκευή των τριών ακινήτων που παραχωρούνται, δαπανήθηκαν συνολικά 171,8 εκατ. ευρώ.  Η δημιουργία του Κωπηλατοδρομίου στον Σχινιά κόστισε 76,3 εκατ. ευρώ, το Ολυμπιακό Κλειστό στο Γαλάτσι έφτασε το 60,6 εκατ. ευρώ (αν και αρχικά είχε προϋπολογιστεί μόλις στα 12 εκατ. ευρώ), ενώ το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο απαίτησε περίπου 35 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί, με τη συγκεκριμένη δαπάνη να βαρύνει τον ΟΔΙΕ, και όχι την Οργανωτική Επιτροπή του 2004.
    Παρά την υπέρογκη και υπερκοστολογημένη δαπάνη κατασκευής των τριών ακινήτων που αξιοποιήθηκαν ελάχιστα εδώ και μία δεκαετία, το ΤΑΙΠΕΔ υπολογίζει τη σημερινή αξία τους στην αγορά βάσει του κόστους συντήρησής τους… Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πλαφόν που βάζει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τον εισπρακτικό στόχο είναι τα έξοδα συντήρησης με τα οποία έχει επιβαρυνθεί το Δημόσιο από το 2005 μέχρι και το 2013