ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Προτίμησαν τις παραλίες από την αγορά

    Αποτυχία την πρώτη μέρα εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε 10 περιοχές της χώρας.
    Εμποροι και καταναλωτές προτίμησαν τις παραλίες.
    Πάνω από το 95% των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης παρέμειναν κλειστά. Άνοιξαν μόνο αυτά των μεγάλων αλυσίδων.
    Απεργοί εμποροϋπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη προσπάθησαν να εμποδίσουν τη λειτουργία όσων καταστημάτων επέλεξαν να ανοίξουν παρά τις αντίθετες εκκλήσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο.
    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να παρθεί πίσω η απόφαση ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος.
    Εκανε λόγο για πιλοτική εφαρμογή του μέτρου μέχρι τα μέσα Μαρτίου, όπου τότε θα γίνει αξιολόγηση για το εάν αυξήθηκε η απασχόληση και ο τζίρος των καταστημάτων και στη συνέχεια θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
    Την ίδια ώρα, ΓΣΕΕΒΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της κυβερνητικής απόφασης
    Να αποσύρει το μέτρο η κυβέρνηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει λόγο για αυταρχικό μέτρο σχολιάζοντας πως «στους πολίτες δεν λείπουν περισσότερες μέρες και ώρες για να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα». Να και κάτι που συμφωνούμε.
    Το μέτρο θα πλήξει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο εμπόριο και θα εκτοπίσει τους μικρούς επαγγελματίες από την αγορά, προς όφελος των μεγαλεμπόρων και των αλυσίδων» σημειώνει το ΚΚΕ.
    Παράλληλα, την Δευτέρα 14 Ιουλίου, ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις. Θα κρατήσουν μέχρι το Σάββατο 30 Αυγούστου.