ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Εικόνα διάλυσης στη ΔΗΜΑΡ

Ο Φ. Κουβέλης έθεσε εκτός ΚΟ της ΔΗΜΑΡ τον Γ. Ψαριανό.
Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Αικ. Μάρκου
Μήπως ξέρετε το τραγουδάκι ‘’Οι αδελφές Τατά από το Λαγκαδά’’ ?
Έ, αυτό γίνεται εκεί πέρα….
Υπάρχει και κάτι άλλο, που δηλώνει το ‘’ήθος’’ των πολιτικών, ανεξαρτήτως κομμάτων.
Ένας βουλευτής που ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ από το κόμμα, θα έπρεπε ίσως να παραιτηθεί και από βουλευτής, αλλά ίσως και όχι.
Ένας βουλευτής όμως που ΑΠΟΧΩΡΕΙ από το κόμμα, δεν δικαιούται δεοντολογικά να διατηρεί την έδρα του, γιατί αυτοί που τον ψήφισαν , ψήφισαν ΠΡΩΤΑ το κόμμα και μετά το πρόσωπο. Εκτός βέβαια, εάν θεωρεί τους ψηφοφόρους του Ι.Χ. ή ‘’γουρούνια στο σακκί’’, οπότε παραμένει και δεν ξεχωρίζει το φτύσιμο από την ψιχάλα.
Αυτό, αφορά ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ βουλευτές, που παραμένουν βουλευτές για ‘’να σώσουν την Ελλάδα’’ σώνει και καλά.
news247    
Χωρίζουν και επίσημα οι δρόμοι του Γρηγόρη Ψαριανού με τη ΔΗΜΑΡ. Γιατί ο Φώτης Κουβέλης τον έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας
    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη απόφασή του, με την οποία ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός δεν ανήκει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ.
    Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του κόμματος, "ο συγκεκριμένος βουλευτής με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με τη σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς".
    Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, "η ΔΗΜΑΡ, κόμμα που αποδεδειγμένα σέβεται τη διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές μας αποφάσεις".
    Ο Γρηγόρης Ψαριανός, ασκούσε συνεχώς κριτική στην ηγεσία του κόμματος, από την περίοδο που η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση, μέχρι σήμερα.
    Ο κ. Ψαριανός αρνήθηκε να υπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ψαριανός επαναλαμβάνει συχνά ότι ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν ιδανικός για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Αικ. Μάρκου
    Απώλεια για τη ΔΗΜΑΡ. Την ανεξαρτητοποίησή της ανακοίνωσε η Αικατερίνη Μάρκου.
    Την ανεξαρτητοποίησή της από την Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής Αικατερίνη Μάρκου, με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
    Στην επιστολή, η κ. Μάρκου επικαλείται τους λόγους για την απόφασή της να αποχωρήσει από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ μεταξύ των οποίων τη διαφωνία της για τη συνεργασία με πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς κι οχι με υγιείς πολιτικές δυνάμεις, όπως λέει χαρακτηριστικά, ενω κάνει λόγο για την κυριαρχία στο κόμμα ενός παλαιοκοματικού, κλειστού, αυτιστικού μηχανισμού.
    Επίσης, η κ. Μάρκου σημειώνει ότι διαπίστωσε "διάλογο κωφών" για τα αίτια της ήττας στις ευρωεκλογές που αναπαραγάγει ενα κλίμα χωρίς προοπτική. Δηλώνει τέλος, ότι ως ανεξάρτητη θα συμβάλει στη συγκρότηση ενός ρεαλιστικού προοδευτικού πόλου.