ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Προσποιούνταν ότι είναι πρόσφυγας η Ουκρανή δολοφόνος των δύο Ρώσων δημοσιογράφων

    Στα χέρια των ρωσικών αρχών βρίσκεται η Ουκρανή πιλότος ελικοπτέρου, η οποία σύμφωνα με τη Μόσχα ευθύνεται για το θάνατο δύο Ρώσων δημοσιογράφων τον Ιούνιο στην ανατολική Ουκρανία.
    «Η πιλότος συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε ρωσικό έδαφος, προσποιούμενη ότι είναι πρόσφυγας που επιχειρεί να φύγει για να γλιτώσει από τις συγκρούσεις», ανέφεραν οι Ρώσοι ανακριτές.
    Παράλληλα, επιβεβαίωσαν ότι η Ναντέτζντα Σαβτσένκο, πιλότος ελικοπτέρου του ουκρανικού στρατού, ενεπλάκη στο θάνατο των Ιγκόρ Κορνελιούκ και Αντόν Βολοσίν, σε μια επίθεση κοντά στο Λουγκάνσκ, ένα από τα προπύργια των αυτονομιστών, τον Ιούνιο.
    «Έχοντας λάβει τις συντεταγμένες του σημείου όπου βρισκόταν μια ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων και άλλων πολιτών κοντά στο Λουγκάνσκ, τις μεταβίβασε στους αντάρτες», εξήγησε η ρωσική επιτροπή έρευνας σε μια ανακοίνωση, αναφερόμενη στις ουκρανικές δυνάμεις.
    Το Κίεβο αμέσως κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «απήγαγε» τη Σαβτσένκο και την ανάγκασε με τη βία να περάσει τα σύνορα, ζητώντας την «άνευ όρων απελευθέρωσή» της.
    Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, η Ναντέτζντα Σαβτσένκο είναι 33 ετών και έχει υπηρετήσει στο Ιράκ.