ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

."ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ... ΠΥΡΟΒΟΛΑ"!

Το απίστευτο σκεπτικό της προφυλάκισης Κασιδιάρη: Εβαλαν φυλακή βουλευτή λόγω του ... χαρακτήρα του!
Γέλιο σας υποσχέθηκα, γέλιο και σας δίνω !
Γιώργο ( Επιτήδειε) ετοιμάσου ! Θα βρούν το …ξιφίδιο της ΣΣΕ και το ξίφος !
defencenet.gr
    Ο "βίαιος" χαρακτήρας του αλλά και το ότι φέρεται να είχε μετατρέψει τα δύο κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του σε ... πυροβόλα (δηλαδή ... κανόνια!), αποτελούν σύμφωνα με πληρoφορίες τους δυο βασικούς «πυλώνες» του 24σελιδου σκεπτικού ανακριτριών και εισαγγελέα βάση του οποίου ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε - μετά την απολογία του για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής – την άγουσα για τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.Τα παλιά ποια είναι ?
    Καθ' όλη τη διάρκεια της απολογίας του Ηλ. Κασιδιάρη είχαν ληφθεί ισχυρά αστυνομικά μέτρα, ενώ ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο μόλις έγινε γνωστή η απόφαση περί προφυλάκισης του, φώναζαν συνθήματα κατά της δικαιοσύνης, της κυβέρνησης και των δημοσιογράφων. «Αλήτες, ρουφιάνοι παραδικαστικοί δεν θα λυγίσετε εσείς τη Χρυσή Αυγή» ήταν ένα από αυτά.
    Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχώρησε από το Εφετείο με περιπολικό και οδηγήθηκε στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου κρατούνται και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής.
    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και ο εισαγγελέας, Ισίδωρος Ντογιάκος αναφέρουν ότι τα δυο όπλα τα οποία είχε στην κατοχή του ο Ηλ. Κασιδιάρης δεν ήταν κυνηγετικά αλλά ... είχαν μετατραπεί σε ... πυροβόλα! Τώρα, τι θα πει αυτό ο Θεός κι η ψυχή τους. Δεδομένου ότι τα κυνηγετικά είναι πυροβόλα! Εκτός και αν εννοεί ότι τα έκανε πυροβόλα!
    Επικαλούμενοι δε το «βίαιο χαρακτήρα» του Ηλία Κασιδιάρη, οι δικαστικοί λειτουργοί πιθανολογούν ότι αν μείνει εκτός φυλακής μπορεί να διαπράξει και νέα αδικήματα. Ακόμη για την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής «μέτρησαν» και οι δεκάδες φωτογραφίες του με όπλα που υπάρχουν στη δικογραφία αλλά και βίαια περιστατικά στα οποία συμμετείχε με πλέον χαρακτηριστική αυτή στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη.
    Μάλιστα, από το σκεπτικό της προφυλάκισης φέρεται να προκύπτει ότι ο Η. Κασιδιάρης είχε ρόλο εκπαιδευτή στην….. «εγκληματική οργάνωση» . Εν τω μεταξύ, δικαστικές πηγές με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από την υπεράσπισης του Η. Κασιδιάρη αναφορικά για τον εισαγγελέα Ισ. Ντογιάκο, (ότι δεν υπέβαλε ερωτήσεις και ότι είχε προαποφασίσει για την προφυλάκιση) διευκρίνιζαν ότι ο εισαγγελέας εκ του νόμου δεν έχει υποχρέωση να υποβάλλει ερωτήσεις στον κατηγορούμενο.
Τι αναφέρει στο υπόμνημα
    Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στις ανακρίτριες ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτηρίζει «φαιδρή» την συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Στο απολογητικό υπόμνημα προς τις Κλάπα και Δημητροπούλου, υποστηρίζει ότι τα όπλα έχουν «ταυτότητα» είναι νόμιμα και ότι το ένα εξ αυτών ανήκει στο πατέρα του.  
  Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κατηγορούμαι ότι με τα δύο όπλα του κατηγορητηρίου, τα οποία είχα «μετασκευάσει» και «τροποποιήσει», είχα σκοπό να εφοδιάσω «εγκληματική οργάνωση», προκειμένου να εξοντωθούν (με τα όπλα αυτά) οι «πολιτικοί και φυλετικοί της εχθροί».
    Θέλοντας δε να καταδείξει όπως λέει «τη φαιδρότητα» της σε βάρος του κατηγορίας» αναφέρει: «Είναι πραγματικά παράδοξο να πρέπει να δώσω εξηγήσεις για το με αριθμό σειράς «L1576245» λειόκανο επαναληπτικό όπλο (καραμπίνα-Pump action), δεδομένου ότι αυτό ανήκει στον πατέρα μου, Παναγιώτη Κασιδιάρη, στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί και η σχετική άδεια, και το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε στην οικία επί της οδού Θρακών αρ. 13 στο Πικέρμι Αττικής, στην οποία διαμένω και εγώ, ουσιαστικά φιλοξενούμενος από τους γονείς μου. Το γεγονός της απόκτησης του εν λόγω όπλου από τον πατέρα μου, της έκδοσης της σχετικής αδείας κυνηγετικού όπλου στο όνομά του και της κατοχής του από αυτόν, ΟΥΔΕΠΟΤΕ αμφισβητήθηκε, από την ημέρα της έρευνας στην ανωτέρω οικία (28.9.2013) έως το αίτημα για άρση της ασυλίας μου και τη σημερινή απολογία μου ενώπιόν Σας. Παρά ταύτα, κατηγορούμαι και για αυτό το όπλο. Σε κάθε, όμως, περίπτωση, επειδή «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», θα σας απαντήσω και για αυτό, αφού η Γνωμοδοτική Έκθεση που συνεργάτη από τον κ. Γεώργιο Β. Ραυτογιάννη [Δικαστικό Πραγματογνώμονα / Βαλλιστικό, Ειδικό σε θέματα Εξέτασης Πυροβόλων Όπλων ΕΛ.ΑΣ. ε.α.) αφορά και στο όπλο του πατέρα μου. Κατηγορούμαι, λοιπόν, ότι με τα ... δύο (2) αυτά όπλα «προμήθευα» την εγκληματική οργάνωση με σκοπό την ...«εξόντωση των πολιτικών και φυλετικών εχθρών» της: Η φαιδρότητα της κατηγορίας είναι, πιστεύω, αυταπόδεικτη.
    Εάν στο ποσοτικό στοιχείο προσθέσει κανείς και την ασύλληπτου παραλογισμού παραδοχή ότι εγώ διευθύνω μία εγκληματική οργάνωση και την προμηθεύω με όπλα, πλην όμως τα όπλα αυτά είναι ... καταχωρημένα με νόμιμες άδειες, που σημαίνει ότι κάθε πυροβολισμός έχει ... ταυτότητα «Κασιδιάρης», αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της φαιδρότητας της κατηγορίας. Κάθε φυσίγγι έχει την ταυτότητα τη δική μου (ή του πατέρα μου): Είναι σαν να μοίραζα κάρτες με τα στοιχεία μου και τα τηλέφωνά μου και να έγραφα πάνω «διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης»... Το δικό μου κυνηγετικό όπλο, για το οποίο είχα λάβει νόμιμη άδεια, το χρησιμοποιούσα αποκλειστικά για σκοποβολή: Είμαι αθλητής της σκοποβολής από 1.1.2000 μέχρι σήμερα (14 συναπτά έτη). Έχω μετάσχει σε εκατοντάδες αγώνες και ασκούμαι συστηματικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στο άθλημα της σκοποβολής μέχρι και σήμερα» .
    Εν κατακλείδι, συνεχίζει: «Η καραμπίνα Mossberg που κατείχα με τη σχετική άδεια χρησιμοποιείται από εμένα αποκλειστικά για σκοποβολή, και για το λόγο αυτό και φέρει το ειδικό αντικραδασμικό κοντάκιο που χρησιμοποιούν όλοι οι αθλητές σκοποβολής (και το οποίο εισάγεται νόμιμα στη χώρα και πωλείται στην ελεύθερη αγορά χωρίς να ζητείται καμία σχετική άδεια από τον αγοραστή: Το όπλο βρέθηκε αποθηκευμένο και κλεισμένο σε θήκη εντός της οικίας μου. Ο μειωτήρας βρισκόταν εντός της θήκης των καθαριστικών του όπλου, καθώς είχε προηγηθεί λύση, αρμολόγηση και καθαρισμός του, αλλά δεν κατασχέθηκε. Άλλωστε στην οικεία μου δεν υπήρχαν ούτε βρέθηκαν πυρομαχικά, γεγονός που αποδεικνύει άνευ άλλου ότι το όπλο χρησιμοποιείται μόνο για σκοποβολή, καθώς προμηθεύομαι από το σκοπευτήριο όσα πυρομαχικά καταναλώνω στις προπονήσεις μου. Περαιτέρω, παραπέμπω στο από 30.9.2013 ενημερωτικό σημείωμα της Δ.Ε.Ε., στο οποίο βεβαιώνεται ότι τα επίδικα όπλα δεν σχετίζονται με ταξινομημένες υποθέσεις του αρχείου της υπηρεσίας. Είναι, δε, απολύτως βέβαιον ότι στα πλαίσια της εξαντλητικής έρευνας που έχει διενεργηθεί από την ημέρα της έρευνας στην οικία μας έως σήμερα, θα είχε υπάρξει κάποιο στοιχείο, κάποια μαρτυρία, ότι έστω ένα από τα δύο επίδικα όπλα, είτε είχε χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε, είτε είχε βρεθεί στα χέρια τρίτου προσώπου, κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε, ώστε να «δικαιολογηθεί» η κατηγορία της «προμήθειας» της «εγκληματικής οργάνωσης».
Δικαστικό έγκλημα
    Σε δήλωσή του, ο εκ των συνηγόρων του Ηλία Κασιδιάρη κ. Νίκος Αντωνιάδης έκανε λόγο για δικαστικό πραξικόπημα και προφυλάκιση που έγινε με εντολές άνωθεν. Ο κ. Αντωνιάδης επεσήμανε στη δήλωσή του ότι «προφανώς ο Ηλίας Κασιδιάρης κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» ωστόσο όπως είπε «τα στοιχεία αυτά δηλαδή τα δύο όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν γνωστά στις δικαστικές αρχές όταν ακόμη την υπόθεση διερευνούσαν οι ανακριτές διαφθοράς στην Ευελπίδων».   
Ο κ. Αντωνιάδης άφησε αιχμές για το ρόλο του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου λέγοντας πως είχε προαποφασίσει για την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη πριν ακόμη ακούσει τη σημερινή απολογία του χωρίς να κάνει καμιά ερώτηση στον κατηγορούμενο.
    Μάλιστα χαρακτήρισε τον τρόπο του κ. Ντογιάκου «απαξιωτικό». «Μιλάμε για δύο όπλα με ταυτότητα εκ των οποίων το ένα ανήκε στον πατέρα του Ηλία Κασιδιάρη. Πώς με αυτά τα όπλα ο Ηλίας Κασιδιάρης θα τροφοδοτούσε την εγκληματική οργάνωση; Τα όπλα είχαν νόμιμη άδεια» ανέφερε ακόμη ο κ. Αντωνιάδης και συνέχισε: «Πιστεύω ότι το δικαστικό συμβούλιο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όπως έκανε με την κυρία Ζαρούλια.
    Ο Κασιδιάρης είχε προαναγγείλει την προφυλάκισή του στη Βουλή «με ετοιμαζόμουν για μέσα είχε πει».«Εγώ ως δικηγόρος έχω να πω ότι εδώ δε βγαίνουμε από ένα ανακριτικό γραφείο αλλά από ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ. Καλύτερα να μας μοιράζουν κουπόνια ΞΥΣΤΟ» πρόσθεσε ο κ. Αντωνιάδης, ενώ διερωτήθηκε: «Γιατί ο εισαγγελέας πρότεινε όρους για τον Νίκο Μίχο και προφυλάκιση για τον Ηλία Κασιδιάρη;».
    Σε δήλωσή του ο Ηλίας Παναγιώταρος έκανε λόγο για πολιτικές διώξεις χωρίς στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι «εξευτελισμένη», όπως είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής. Μάλιστα ο Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε πως «Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης είπαν αλήθειες. Δεν υπάρχουν στοιχεία για κανέναν εκ των κατηγορουμένων. Ο απλός Έλληνας πολίτης στηρίζει τη Χρυσή Αυγή παρά τις διώξεις. Υπάρχει Θεός, ό,τι και να γίνει η ΧΑ θα νικήσει».
    «Έχουμε χιλιάδες μέλη της Χρυσής Αυγής που είναι έτοιμα να αναλάβουν τα ηνία ακόμη και αν προφυλακίσουν όλη την κεντρική επιτροπή της ΧΑ», συνέχισε ο κ. Παναγιώταρος