ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗΣ (1)

Γιατρός του ΙΚΑ έγραφε ακουστικά και τα ενέκρινε ο ίδιος
    Είχε εκδώσει γνωματεύσεις για ακουστικά βαρηκοΐας σε πολλούς ασφαλισμένους του ΙΚΑ, οι οποίοι τα αγόραζαν από συγκεκριμένο κατάστημα που τους έστελνε ο ίδιος, ενώ αρκετοί από τους φερόμενους ως ασθενείς, ουδέποτε εξετάστηκαν
    Απάτη πολλών χιλιάδων ευρώ, σε βάρος του ΙΚΑ, κατηγορείται ότι έχει προκαλέσει 70χρονος υπηρεσιακός γιατρός χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος, ο οποίος έγραφε γνωματεύσεις σε ασθενείς για αγορά ακουστικών βαρηκοΐας, τις οποίες στη συνέχεια ενέκρινε ο ίδιος, συμμετέχοντας ως ελεγκτής στις Υγειονομικές Επιτροπές.
    Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
    Σύμφωνα πάντως με όσα έγιναν γνωστά από την ΕΛΑΣ, ο γιατρός είχε εκδώσει γνωματεύσεις για ακουστικά βαρηκοΐας σε πολλούς ασφαλισμένους του ΙΚΑ, οι οποίοι τα αγόραζαν από συγκεκριμένο κατάστημα που τους έστελνε ο ίδιος, ενώ αρκετοί από τους φερόμενους ως ασθενείς, ουδέποτε εξετάστηκαν, δεν είχαν καμία σχέση με πάθηση και δεν παρίσταντο καν στην Υγειονομική Επιτροπή που ενέκρινε την αγορά.
    Το ακριβές ύψος της ζημίας από την απάτη θα καθορισθεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η οποία περιλαμβάνει τον έλεγχο ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού εγγράφων.
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη σεσημασμένου αλλοδαπού
http://www.real.gr/
    Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά επτά αποφάσεις δικαστηρίων της Βορείου Ελλάδος διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν σε βάρος 35χρονου σεσημασμένου -για διάφορες πράξεις- Αλβανού, ο οποίος έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.
    Ανάμεσα σ’ αυτές είναι μία του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης για υπόθεση ληστείας, η οποία έλαβε χώρα το 2006 και με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ ετών.
    Εξάλλου, από την ανακρίτρια Θεσσαλονίκης είχε εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές (διαρρήξεις σε σπίτια) που διαπράχθηκαν στο νομό Θεσσαλονίκης.
«Ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο ξαδέλφης του...
Έλα μωρέ, πώς κάνουν έτσι ?
Στο κάτω – κάτω της γραφής, δέν έχει δικαίωμα ο άνθρωπος να δώσει ένα δώρο στον εαυτό του ?
Ρώτησε κανένας πόσο του ‘’κόστισε’’ η απώλεια της νύφης του ?
( ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ??? )
    Την σύνταξη εξαδέλφης της γυναίκας του, που είχε πεθάνει τον Νοέμβριο του 2012, συνέχιζε να εισπράττει με κάρτα, μέσω ΑΤΜ, 70χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη από την Οικονομική Αστυνομία.
    Η σύνταξη της γυναίκας συνέχιζε να κατατίθεται στον λογαριασμό της από το ΙΚΑ έως τον Μάρτιο του 2014, καθώς οι συγγενείς της δεν είχαν δηλώσει τον θάνατό της στο ΙΚΑ, για να διακοπεί η συνταξιοδότηση.
    Σύμφωνα με το ΙΚΑ, η ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα ανέρχεται στο ύψος τουλάχιστον των 11.500 ευρώ, χωρίς τους προβλεπόμενους τόκους.
    Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 70χρονου υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
To IEK της μεγάλης απάτης
http://www.real.gr/
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΓΑΝΗ
    Φαίνεται ότι η «φάρσα» με τους αστείους ισχυρισμούς των υπευθύνων του ομίλου ΔΟΜΗ πως το παλαιό ΙΕΚ έκλεισε και στη θέση του δημιουργήθηκε ένα καινούργιο που δεν χρωστάει ούτε ευρώ στο Δημόσιο δεν διασκέδασε τους αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας που παρουσίασαν την υπόθεση ως «καραμπινάτη» περίπτωση φοροδιαφυγής.
    Οι υπεύθυνοι του ομίλου κατηγορούνται επίσημα πλέον ότι απέκρυψαν από το Δημόσιο ένα τεράστιο ποσό, και μάλιστα σε καιρό κρίσης, με τους Ελληνες να στενάζουν υπό τον φορολογικό ζυγό της τρόικας.
    Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 20 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να μην έχει αποδώσει ο όμιλος σε μια υπόθεση-σκάνδαλο, που με απανωτά δημοσιεύματα κατήγγελλε η Realnews με στοιχεία από τους αποκαλυπτικούς ελέγχους, αλλά και κρίσιμα ερωτήματα στα οποία η απάντηση ακόμα εκκρεμεί από τους αρμόδιους, οι οποίοι, αν και γνώριζαν, ενέκριναν την άδεια για το «νέο» ΙΕΚ που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το παλαιό, πλαισιώνεται από τα ίδια πρόσωπα, έχει τα ίδια τηλέφωνα αλλά καινούργιο όνομα: ΙΕΚ DOMI
Χειροπέδες στον πρώην ταμία του δήμου Ιωαννίνων
    Στις φυλακές Σταυρακίου οδηγήθηκε ο πρώην ταμίας του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 1,36 εκατ. ευρώ από το κεντρικό ταμείο του δήμου, υπόθεση η οποία αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2013.
    Την προφυλάκιση του ταμία, ο οποίος για πέντε ημέρες βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, αποφάσισε το Συμβούλιο Πρωτοδικών, καθώς την περασμένη εβδομάδα υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.
    Όταν διαπιστώθηκε το έλλειμμα στο κεντρικό ταμείου του δήμου, ο δήμαρχος, Φ. Φίλιος, είχε διατάξει ΕΔΕ και εσωτερικό έλεγχο, ενώ έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στην Εισαγγελία, υποβάλλοντας μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
    Σημειώνεται, ότι πριν έναν χρόνο αυτοκτόνησε ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο οποίος είχε συμβάλει στην αποκάλυψη της υπεξαίρεσης.
    Την προηγούμενη εβδομάδα, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η πρώην διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας.