ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Από ότι ξέρουμε, πλησιάζει η σπουδαία ημέρα της Θεσσαλονίκης, η ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ. Μία ημέρα, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι συνδεδεμένη με πολιτικές δηλώσεις , ανακοινώσεις, ταξίματα, κτλ κτλ από τον εκάστοτε Πρωθυπουργό της χώρας. Είναι με άλλα λόγια, η ‘’ημέρα της κυβερνήσεως’’ και όποιος θέλει πιστεύει τις (δυστυχώς) λαμακείες που μας λένε (όλοι οι εκάστοτε…) εν γνώσει τους, και αυτό είναι το χειρότερο.Τι δεν μας έχουν τάξει??

Καινούριο αεροδρόμιο.

Καινούρια περιφερειακή.

Υποθαλάσσια οδική αρτηρία.

Καινούρια στάδια.

Μετρό.

Λαγούς με πετραχίλια.

Λαγούς χωρίς πετραχίλια.

Γιοφύρια.

Ποτάμια για τα γιοφύρια.

Αυξήσεις.

Πού να τα θυμόμαστε τώρα όλα, μια ζωή τα ακούμε και δεν τα βλέπουμε ποτέ ή τα βλέπουμε μετά από δέκα (το λιγώτερο) χρόνια.

Όμως, φέτος, το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα, είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΕΘ, κάποιος δικηγόρος από τα αζήτητα, που ο ίδιος δήλωσε δημόσια ότι «Είμαι ένας ευρωπαίος ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ κεντροαριστερός δικηγόρος».

Τον πιστεύουμε. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο μαζί του, γιατί ασχολούμαστε με θέματα άξια ασχολίας και κριτικής. Άλλωστε, ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστεί όπως θέλει. Και εγώ, αυτοπροσδιορίζομαι σαν αναρχοχουντοβασιλικοσοσιαλιστικοαυτόνομος ολιγαρικοδημοκρατικός πολίτης. Έχει κανείς αντίρρηση ?

Δεν ασχολούμαι με τον πρόεδρο, όμως ασχολούμαι με αυτούς που τον έβαλαν, χωρίς να σέβονται τις ευαισθησίες του λαού της περιοχής. Δεν έχουμε ανάγκη από ελληνόφωνους, αυτούς τους βρίσκουμε και στην Κάτω Ιταλία, και είναι περήφανοι γι’ αυτό. Έχουμε ανάγκη από Έλληνες που αισθάνονται Έλληνες. Κυκλοφορούν κάποιες φήμες, για συμπάθειες μέχρι και συμμετοχές σε οργανώσεις που εμείς τις θεωρούμε αντεθνικές (ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ κτλ). Δεν ξέρω εάν ισχύει, όμως θα δώσω βάση στην σοφία που πηγάζει από τις ελληνικές παροιμίες, και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην ‘’ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ’’. Εάν την ερμήνευα, θα υποτιμούσα τις γνώσεις και την νοημοσύνη σας.

Αυτά για πρόλογο. Η ΔΕΘ λοιπόν , ο πρόεδρός της δηλαδή, με βάση το βιβλίο εθιμοτυπίας, καλεί στα εγκαίνια όλες τις Αρχές της πόλης μας. Καλεί δηλαδή, όλους εκείνους, που συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις για την ονομασία των βορείων γειτόνων μας, ενός κρατιδίου με πρωτεύουσα τα Σκόπια.

Τότε, τους θυμάμαι όλους λάβρους να υπεραμύνονται των εθνικών μας θέσεων, και φυσικά να είναι ‘’πρώτο τραπέζι πίστα’’ σε κανάλια, εφημερίδες και λοιπά ΜΜΕ.

Σήμερα, όλοι τους πήραν πρόσκληση για τα εγκαίνια. Θα την αποδεχτούν ??? Κάποιοι, και προς τιμή τους, την επέστρεψαν σαν μη αποδεκτή λόγω του προσκαλούντος προέδρου. Οι υπόλοιποι τι θα κάνουν ? Λόγω του σημαντικού τοπικού γεγονότος και της παραδόσεως που τους θέλει παρόντες, θα την αποδεχτούν ? Εμείς οι υπόλοιποι, καταγράφουμε και όταν έρθει ο καιρός , πληρώνουμε τα χρωστούμενα. Και ο καιρός πλησιάζει ( εκλογές γαρ ).

Σας το φέρνω γύρω – γύρω, αλλα καλύτερα να σας το πώ στα ίσια. Εάν είστε συνεπείς με τα όσα μας λέτε τόσο καιρό, καλά θα κάνετε να γυρίσετε την πρόσκληση πίσω, σαν μη αποδεκτή λόγω των ιδιαιτεροτήτων του καλούντος. Μπορείτε βέβαια, να δηλώσετε ‘’επαγγελματική ασθένεια’’, είναι πιο κομψό. Σημασία έχει, κύριοι της συμπολιτεύσεως και της αντιπολιτεύσεως, Νομάρχες και Αντινομάρχες, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, Υπουργοί και βουλευτές και ολοι οι υπόλοιποι λιγώτερο επίσημοι,

ΝΑ ΛΑΜΨΕΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ

κυριολεκτικά, για να δώσετε επιτέλους ένα μήνυμα που να μην το ξεχάσουν. Ο λαός, περιμένει στην γωνία, με το ρόπαλο στο χέρι, και μετράει.

Επειδή κάποιοι θα δυσαρεστηθούν και θα θελήσουν να μου βάλουν ‘’ταμπέλα’’ με χρώμα, ας καταλάβουν ότι μπορεί να υπάρχουν Έλληνες που δεν είναι μπλέ, κόκκινοι, πράσινοι, μαύροι, σωμόν ή εμπριμέ αλλα είναι ΑΠΛΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Μικρό ταξίδι ...μεγάλες εμπειρίες


Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει ένα νέο μεγαλύτερο και ...αποκαλυπτικό ταξίδι. Σας θέλουμε κοντά μας.


Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

christian the lion-ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ!(video)

Η ιστορία είναι αληθινή. Δυο φίλοι που είχαν πάει για ψώνια στο Harrods, το 1969, λυπήθηκαν το λιονταράκι που βρισκόταν εκεί προς πώληση και μερικές δεκαετίες αργότερα τα διάφορα βίντεο με τη συνέχεια της ιστορίας έφτασαν σχεδόν τα 15 εκατομμύρια views...

Οι ευθύνες της 4ης εξουσίας!!!

Γράφει ο
Γιάννης Πρεβενιός


Πολλοί επώνυμοι και μη δημοσιογράφοι τώρα τελευταία το έχουν γυρίσει στον καρσιλαμά!!! Δηλαδή αρχίζουν και γράφουν ή στην ουσία να ασπάζονται αυτά που είπαν πριν λίγο καιρό πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι δηλ. ότι δεν ...







Αληθινές ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, σύντομα…


Ισχυροί βοριάδες και σήμερα - Eξασθένηση από την Τρίτη



Τα 8 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι τη Δευτέρα, μέχρι και 7 μποφόρ τις επόμενες μέρες. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας από την Τρίτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού τη Δευτέρα

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι καλός με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος θα έχουν γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι καλός με πρόσκαιρη συννεφιά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί και θα φτάσουν τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 18 έως 34 βαθμούς.

Καλό καιρό με παροδικές νεφώσεις θα έχουν οι Κυκλάδες και η Κρήτη με βόρειους ανέμους 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Η Αττική θα έχει καλό καιρό με βόρειους ανέμους 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά μέχρι 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος με βορειοδυτικούς ανέμους, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία ανεβαίνει περισσότερο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε καλό με βόρειους ανέμους που θα φτάσουν στα δυτικά τα 5 μποφόρ και στα ανατολικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Τράπεζα δημιουργεί ο Τόνι Μπλερ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετάνιας Τόνι Μπλερ διευρύνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και αυξάνει τα ήδη μεγάλα έσοδα του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικοι Τάιμς», ιδρύει τράπεζα για να εξυπηρετεί, σε θέματα επενδύσεων, τους πλουσίους από όλο τον κόσμο.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει εξασφαλίσει την σχετική άδεια από την Αρχή Οικονομικών Υπηρεσιών και άρχισε να προσλαμβάνει έμπειρους και ικανούς τραπεζίτες. Η τράπεζα αυτή θα είναι κάτω από την ομπρέλα της μητρικής εταιρείας συμφερόντων του Τονι Μπλερ με την επωνυμία «ΤΟΝΥ BLAIR ASSOCIATES».

Η εταιρεία αυτή συστήθηκε για να προσφέρει «στρατηγικές συμβουλές σε εμπορικό και πολιτικό επίπεδο» και μεταξύ των πελατών του είναι οι κυβερνήσεις του Κουβέιτ και των Αραβικών Εμιράτων, καθώς και πολυεθνικές εταιρείες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κάρυστος - Αναζωπυρώθηκε το ανατολικό μέτωπο

Σπίτια, αυλές και αποθήκες υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τρομακτική η νύχτα για κατοίκους και επισκέπτες της Καρύστου. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τρομακτική η νύχτα για κατοίκους και επισκέπτες της Καρύστου.

Με το πρώτο φώς της ημέρας κι εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν και πάλι στην Κάρυστο, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι δυνατοί άνεμοι μέχρι και 11 μποφόρ που έπνεαν όλη την ημέρα καθιστούσαν αδύνατη τη συνδρομή τους. Μόλις οι άνεμοι έπεσαν λίγο 4 αεροσκάφη πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Όμως, όταν σκοτείνιασε αναγκάστηκαν και πάλι να επιστρέψουν στη βάση τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε τέσσερα σπίτια, σε αυλές, σε αποθήκες και καλλιέργειες. Το ανατολικό μέτωπο, στην περιοχή Αετοράχη, αναζωπυρώθηκε και έχει πλέον ενωθεί με το βόρειο μέτωπο στα βορειοδυτικά του Αετού στην περιοχή Κοκκινόχωμα. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Η ένταση των ανέμων έχει πέσει στα 7 έως 8 μποφόρ, από 10 έως 11 μποφόρ που ήταν χθες το βράδυ.

Δεν έχει ακόμα ελεγχθεί η φωτιά και καταστρέφει όλη την βλάστηση στις χαράδρες. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και πεζοπόρο τμήμα δίνουν μάχη με τις φλόγες. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 34 πυροσβεστικά οχήματα με 75 πυροσβέστες, 52 πεζοπόροι, οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μεγάλος αριθμός εθελοντών πολιτών.

Τα πολλά κλεμμένα εκατομμύρια της Μυκόνου


Τι κρύβεται πίσω από το μεγάλο σκάνδαλο "Μυκωνιάτικης" διαφθοράς
Μια απόφαση του νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάιλα αναστάτωσε την πολιτική ζωή της Μυκόνου τον Ιούλιο του 2009. Η κυρία Σοφία Θεολογίτου, νομαρχιακή σύμβουλος, υπεύθυνη για τους υγειονομικούς ελέγχους στα μπαρ, στα κλαμπ και στα εστιατόρια της Μυκόνου, αποφασίστηκε να αλλάξει τόπο εργασίας διχάζοντας την τοπική κοινή γνώμη.
Κατά την επίσημη αιτιολογία, η ίδια είχε ζητήσει οικειοθελώς τη μετακίνησή της σε νέα περιοχή ευθύνης στη Σύρο, ωστόσο οι συζητήσεις στο νησί επέμεναν ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της ...

«Πωλητήριο» σε δημόσιες επιχειρήσεις

Η ατζέντα αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας ανοίγει συνολικά για την κυβέρνηση. Στόχος εκτός από τα έσοδα η συνολική αναδιάρθρωση κρίσιμων αγορών.

Επιχειρείται να δημιουργηθούν από την αρχή επιχειρηματικοί κλάδοι ή να γίνει πιο αποτελεσματική η λειτουργία υφιστάμενων.

Αυτό θα γίνει ...

Έρχεται η πρώτη HD μετάδοση

Για την πρώτη μετάδοση High Definition σε εικόνα και ήχο προετοιμάζεται η...

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Δύο νεογέννητα νεκρά από μολυσμένο ορό...


Δύο νεογέννητα νεκρά από μολυσμένο ορό
Δύο νεογέννητα έχασαν τη ζωή τους και άλλα πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάιντς, στη δυτική Γερμανία, όταν μολύνθηκαν από ορό.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, 11 παιδιά έλαβαν ενδοφλέβιο ορό με φυσικά εκχυλίσματα, που είχε μολυνθεί από άγνωστο βακτήριο.


Τα δύο μωρά που έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο, νοσηλεύονταν σε μονάδα αυξημένης φροντίδας καθώς αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.


Ο ορός, σύμφωνα με το νοσοκομείο, τα εκχυλίσματα παρασκευάστηκαν ξεχωριστά για κάθε ασθενή στο φαρμακείο του ιδρύματος.
source:offtown.blogspot.com

Αδύναμοι «σαν ογδοντάρηδες» επιστρέφουν οι αστροναύτες από τον ISS


Ουάσινγκτον
Οι σαραντάρηδες αστροναύτες που περνούν έξι μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό επιστρέφουν στη Γη με παροδική αλλά σοβαρή μυική ατροφία που θυμίζει ογδοντάρηδες -η νέα μελέτη εντείνει τις ανησυχίες για...




Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κάρυστος..

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στην Κάρυστό, που μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου με αποτέλεσμα η περιοχή να κυρηχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η φωτιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, πήρε διαστάσεις και από την χαμηλή βλάστηση και τις ελιές επεκτάθηκε στις δασικές εκτάσεις της Νότιας Εύβοιας.

Πλέον η πυρκαγιά απειλεί ευθέως...

Μουσική, η δύναμη που πλάθει χαρακτήρες ή σε αφήνει στην άγνοια..


Ανοίγω το ραδιόφωνο και για άλλη μια φορά αναρωτιέμαι.. γιατί να παίζει κομμάτια δίχως ουσία, επαναλαμβανόμενα, χωρίς έμπνευση, χωρίς νόημα και με τόσο εύπεπτο περιορισμένο λεξιλόγιο; 

Πως γίνεται δισκογραφικές με παραγωγές σκουπίδια να βρίσκουν ακόμα το δρόμο για τα αυτιά των πολλών; 

Μια κοινωνία που την φορτώνουν με τόσα προβλήματα έχω την εντύπωση ότι έχει αφήσει τη μουσική της παιδεία σε δεύτερο ρόλο, δεν αντιλαμβάνεται όμως ότι η πολιτισμική φθορά είναι μεγάλη. Η μουσική είναι τρόπος ζωής και έκφρασης. 

Με τη μουσική ταξιδεύεις... 

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Έκλεισε και Πάντελιτς!

Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τον Μάρκο Πάντελιτς και έτσι το κενό στην επιθετική γραμμή των Πειραιωτών καλύφθηκε με επιτυχία.
Ο Σέρβος σέντερ φορ που ήταν πρώτος σκόρερ του Άγιαξ την επόμενη σεζόν, τα βρήκε με τον Ολυμπιακό και θα φορά τα "ερυθρόλευκα" για τα επόμενα δύο χρόνια.
Η μεταγραφική επέλασης της νέας διοίκησης του Ολυμπιακού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, αφού κάθε μέρα ανακοινώνεται τουλάχιστον ένας παίκτης.

Ιός του Δυτικού Νείλου : Και όγδοος θάνατος - 92 άτομα έχουν προσβληθεί


Ενα ακόμη άτομο έχασε χτες τη ζωή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τη λοίμωξη σε 8. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικά έχουν προσβληθεί από τον ιό 92 άτομα εκ των οποίων τα 15 διαγνώστηκαν χτες.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα το πρωί από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 44 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 37 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 8 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τρεις από τους ασθενείς δεν έχουν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.

Πηγή : TNSite

Η ιστορία της Κάλι



Η απίστευτη ιστορία της θα μπορούσε να είναι ταινία. Στα 16 της κέρδισε το Λόττο και έκτοτε άρχισε ο κατήφορος. Κοκαΐνη, διαζύγιο, απώλεια των παιδιών της και τέλος κατάθλιψη. Όμως η Κάλι στάθηκε ξανά όρθια.


Η ζωή της σενάριο για δραματική ταινία. Ήταν 16 ετών όταν η Κάλι Ρότζερς παρατώντας το σχολείο και την οικογένειά της κέρδισε σχεδόν 2 εκατομμύρια λίρες στο Λόττο.

Σήμερα επτά χρόνια μετά λέει ότι τα χρήματα δεν της έφεραν τη ευτυχία. Δυο εβδομάδες μετά τη νίκη της, γνώρισε τον 29χρονο Νίκι Λάουσον τον οποίο ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και τον παντρεύτηκε.

Κατά τη διάρκεια της συμβίωσής τους ξόδεψε περισσότερες από 250.000 λίρες για κοκαΐνη και αλλά τόσα για περιττά έξοδα. Έκανε προσθετική στήθους, τριγύρναγε καθημερινά σε πάρτι, αγόραζε αυτοκίνητα και τέσσερα σπίτια για τα μέλη της οικογένειάς της.

Με το εν διαστάσει σήμερα σύζυγό της έχει ένα 5χρονο γιο και μια 3χρονη κόρη τα οποία λατρεύει αλλά μετά από τρεις απόπειρες αυτοκτονίας και επειδή ήταν κοκαϊνομανής έχασε την επιμέλειά τους.

Η ζωή της πήρε την κατηφόρα έφτασε στο πάτο και έπαθε βαριάς μορφής κατάθλιψη. Δεν το έβαλε όμως κάτω. Πήγε σε γιατρούς γιατί όπως δηλώνει δεν ήθελε πλέον να ζει.

Σήμερα νιώθει καλύτερα. Σε συνέντευξή της στο Βρετανικό περιοδικό Closer εξηγεί πως από το ζενίθ έφτασε στο ναδίρ και ξανασηκώθηκε. Είναι η ιστορία της πιο νεαρής νικήτριας Λόττο στο νησί.

Πηγή : TNSite

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ,Η ΕΛΕΝΗ ΧΑΤΖΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ ΣΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ!!!




Στα φετινά Πελοποννησιακά Καλλιστεία που θα γίνουν το Σάββατο 21 Αυγούστου στο καζίνο Λουτρακίου, θα τραγουδήσουν ως guest star ο Γιώργος Ντούρος και η Αντιγόνη Ψυχράμη, απο το Greek Idol...Μαζί τους θα εμφανιστεί και η ταλαντούχα Ελένη χατζίδου που τη γνωρίσαμε απο το fame story 4.
Αναρτήθηκε απο http://kallitexnoupoli.blogspot.com/

Θέλει Σισέ ο Μουρίνιο!

Στη λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ο Τζιμπρίλ μαζί με άλλα ονόματα κορυφαίων επιθετικών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «As».
Θέλει Σισέ ο Μουρίνιο!
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει πως οι Σισέ, Τοιβονεν, Κουαλιαρέλα, Αντεμπαγιόρ, Γιλντιρίμ και Γκομις είναι στη λίστα του Ζοζέ Μουρίνιο, μιας και ο Πορτογάλος προπονητής της «βασίλισσας» αναζητά μια ακόμα λύση για την κορυφή της επίθεσης της ομάδας του.

«Ο Γάλλος έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Ύστερα από τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς, πήγε στον Παναθηναϊκό και είχε μια εξαιρετική χρονιά, κάτι που τον έχει ανεβάσει στην λίστα των στόχων. Βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, έχοντας τα διπλάσια γκολ από τον δεύτερο και ήταν το κλειδί για την εξαιρετική πορεία του Παναθηναϊκού. Μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο για 1-2 χρόνια ακόμα», γράφει χαρακτηριστικά η «As» για τον Σισέ.
gazzetta.gr
sportinforming9.blogspot.com

«Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από την Google»...!


Σάλο έχει προκαλέσει η κυνική ομολογία του αφεντικού της Google ότι μπορούν να βρουν τα πάντα για... τον καθένα μας!


Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο βρισκόταν για τρεις εβδομάδες σε διακοπές.



Κι όμως χθες...

ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίζει "ξερά" όσους διαφωνούν μαζί του!

Αναγνώστης μας, μας έστειλε τα παρακάτω αποσπάσματα συνομιλίας με το βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνη Γεωργιάδη. Απ' ότι μπορείτε να δείτε, ο αποστολέας τυγχάνει να ανήκει σε διαφορετικό "διαμέρισμα" της "δεξιάς πολυκατοικίας" και επομένως έχει άλλες απόψεις με τον Άδωνη...

δείτε με τι κομψότητα του απαντάει ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., θαυμάστε το πολιτικό του λόγο και την αρχαιοελληνική του παιδεία...

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Στέλνουν Λιουμπόγια οι Γάλλοι

Ο Ντάνιελ Λιουμπόγια βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο. Ο Σέρβος στράικερ, ο οποίος προέρχεται από παραγωγική σεζόν με τη φανέλα της Γκρενόμπλ (10 γκολ) δήλωσε πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του.
Λουμπογια
Ο 31χρονος διεθνής αποτελεί καλή περίπτωση για τους "πράσινους" ενώ συν τοις άλλοις είναι προσιτός οκονομικά.


Η ρήτρα αποδέσμευσης του από την Γκρενόμπλ ανέρχεται στις 500.000 ευρώ και ήδη αρκετές ομάδες του "σαμπιονά" εξετάζουν την περίπτωση του.

Ηράκλειο: ''Θέρισε'' λουόμενο με σκάφος που δεν ήξερε να οδηγεί!


Ενας 25χρονος αλλοδαπός τραυμάτισε πολύ σοβαρά 26χρονο λουόμενο, στην παραλία της Αμουδάρας...

Όλα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης (18-08-2010). Ο 25χρονος αλλοδαπός, οδηγούσε φουσκωτό σκάφος που είχε νοικιάσει από την παραλία. Ξαφνικά ακούστηκαν φωνές και όλοι πάγωσαν στην παραλία της Αμουδάρας...

Το φουσκωτό είχε περάσει πάνω από λουόμενο που κολυμπούσε ανυποψίαστος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Ο αλλοδαπός χειριστής του σκάφους τα έχασε. Έβαλε τις φωνές και κάλεσε σε βοήθεια, αφού κατάλαβε ότι είχε χτυπήσει τον άτυχο λουόμενο.

Ο 26χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε
κάταγμα στο αριστερό του πόδι, κατάγματα στο αριστερό του χέρι και εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ο 25χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, όπως επίσης και ο 40χρονος αλλοδαπός, που ήταν υπεύθυνος για την εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής στη συγκεκριμένη παραλία. Αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 49χρονο διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας, που εκμεταλλευόταν τα μέσα αυτά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, ο οποίος διέταξε το σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος των συλληφθέντων, κατά την τακτική διαδικασία.

Απίστευτο ξύλο σε αγώνα στην Κάρπαθό!–Αναζητείται ο δράστης ποδοσφαιριστής-Δείτε το βίντεο




Κατά την διάρκεια του φιλικού αγώνα Όθος – Απέρι στην Κάρπαθο ένας ποδοσφαιριστής επιτέθηκε με απίστευτη αγριότητα σε αντίπαλο του και τον τραυμάτισε σοβαρά. Μήνυση κατέθεσα οι γονείς του θύματος, ενώ ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.

Ο ποδοσφαιριστής είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον αντίπαλο του. Στη συνέχεια μη μπορώντας να συγκρατήσει τα νεύρα του επιτέθηκε με μανία στον ποδοσφαιριστή που πριν από λίγο είχε “κλαδέψει” και άρχισε να τον κλωτσάει.

Ο ποδοσφαιριστής μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν, διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο. Μετά το περιστατικό οι γονείς του “θύματος” κατέθεσαν μηνύσεις στο ΑΤ Καρπάθου, ενώ ο δράστης αναζητείται και διαφεύγει της σύλληψης της αυτόφωρης διαδικασίας.





Συνελήφθη εμπρηστής ….

Συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας, φερόμενος ως δράστης αλλοδαπός, για τη χθεσινή πυρκαγιά στο Δήμο Μεσσήνης.

Μετά τον Ντιόγκο άλλοι δύο

O Ντιόγκο αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του, ο Ολυμπιακός δεν έχει αποφασίσει ακόμη οριστικά αλλά έχει στο νου και μια-δυο μεταγραφές ακόμη.
Ο Ντιόγκο σε μία από τις πολλές προσπάθειές του


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συναντήθηκε με τον Βαλβέρδε, μετά το φιλικό με τη Λα Κορούνια, θα τα ξαναπεί την Πεμπτη το μεσημέρι, για να πάρουν την οριστική απόφαση σε σχέση με τον Ντιόγκο που λίγο νωρίτερα είχε αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια. Μετά τους Φουστέρ και Νέμεθ, έρχονται ένας ή δύο ποδοσφαιριστές ακόμη.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Φόβος...Η κοινωνική παράνοια που είναι μέσα σου..


Είδες έναν πιτσιρικά να σου κάνει οτοστόπ, όμως δε σταμάτησες γιατί σκέφτηκες, άσε καλύτερα και άμα με ληστέψει; 

Είδες έναν άστεγο να σε πλησιάζει στο τρένο και έκανες άκρη γιατί σκέφτηκες, άσε καλύτερα και άμα με κολλήσει τίποτα; 

Είπανε στο τρένο, προσέξτε τα προσωπικά σας αντικείμενα και πάω στοίχημα ψάχτηκες ολόκληρος να δεις αν σου έχουν βουτήξει το φοβερό κινητό σου και μια γιαγιά πιο πέρα άρπαξε τη τσάντα της κοιτάζοντας καχύποπτη τον απέναντι νεαρό σαν κρυφοαλήτη απατεώνα που θέλει να καρπωθεί το περιεχόμενο της τσάντας.

Σου είπαν στην τηλεόραση ότι η γρίπη των χοίρων σου χτύπησε την πόρτα και θα αρρωστήσουμε όλοι αν δε κάνεις το φοβερό εμβόλιο που είναι αποτελεσματικό. 

Μπήκες στην τράπεζα και σου είπαν να κοιτάξεις την κάμερα με τα μάτια για να σου επιτραπεί η είσοδος, βγήκες και με τόσα χρέη το είχες ήδη ξεχάσει, η τράπεζα ήταν η μόνη λύση στο φόβο της χρεωκοπίας. 

Πήγες να δεις ταινία και είδες πως ο όμορφος κόσμος που ζεις θα καταστραφεί το 2012, άκουσες στην τηλεόραση φωστήρες να σου πουλάνε την αλήθεια σε τιμή ευκαιρίας για να ξεπεράσεις τον φόβο σου. 

Άλλοι σου είπαν να τους πιστέψεις και να ακολουθήσεις τον μοναδικό θεό τους που μόνο αυτός είναι ο σωστός ανάμεσα στα άλλα χιλιάδες δόγματα, αλλιώς δε θα σωθείς.. 

Περπάτησες το βράδυ μόνος και φοβήθηκες από αυτά που είδες και είπες δε μένω καλύτερα σπίτι, φοβήθηκες και απ τις ειδήσεις και είπες ας κάνω ότι μου λένε γιατί αλλιώς δεν έχω ελπίδα, ξέχασες να πιστεύεις στον εαυτό σου και φοβισμένος ζήτησες και μια θεσούλα για το παιδί σου στο δημόσιο, που φοβόταν να πάρει τη ζωή στα χέρια του γιατί μη ξεχνιόμαστε..πόσο πολλοί οι κίνδυνοι εκεί έξω.. 

Πόσος ανταγωνισμός, πόση αλητεία, όλοι θέλουν το κακό σου, άρα γίνε πιο κακός.. πάτησε τους όλους αδύναμε άνθρωπέ μου μη σε πατήσουν αυτοί, είναι μεγάλο το τίμημα.. 

Και σε αυτό το φόβο τον πολύ, τον τόσο δικαιολογημένο - δικαιολογημένο από τις πηγές που έμαθες να εμπιστεύεσαι, μεγάλωσες.. ξέχασες να σκέφτεσαι να τολμάς, ήσουν όμως καλός εργάτης σωστός στη δουλειά σου, έκανες οικογένεια, έτρεχες κάθε μέρα για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, είμαι σίγουρος νιώθεις τόσο γεμάτος μέσα σου.. ήταν η ζωή που ήθελες, απωθημένα λίγα σου μείνανε.. αλλά μη παραπονιέσαι ήσουν φοβισμένος..

Έγινες πλαστελίνη στα χέρια του φόβου που σε πότισε η κοινωνία. Αύριο θα ανέβεις εκείνο το σκαλοπάτι που μέσα σου της τάξης και της ασφάλειας. Ζεις εκείνο το παραμύθι που έφτιαχνες μικρός; Πίστευες θα έρθει αυτή η ώρα κάποτε; Θα ανοίξεις τελικά εκείνη τη σφραγισμένη πόρτα; Φοβάσαι;.....

http://dinatomirmigi.blogspot.com/

Οι επόμενες μάχες...

Σήμερα (18/08) διεξάγεται το δεύτερο μέρος των play-off του Champions League με τους υπόλοιπους πέντε αγώνες. Σέντρα για όλες τις αναμετρήσεις στις 21.45.
Οι επόμενες μάχες...



Μετά την χθεσινή ποδοσφαιρική πανδαισία στα play-off του Champions League που άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τις ομάδες ενόψει της ρεβάνς, απόψε έχουμε το δεύτερο πιάτο των αγώνων. Να υπενθυμίσουμε πως τα play-off (ή 4ος προκριματικός γύρος) είναι η τελευταία φάση πριν τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαθιάς κατάδυσης Πασκάλ Μπερναμπέ αναζητά στο βυρό της Μάυρης Θάλασσας απομεινάρια ναυαγίων.

Ο Μπερναμπέ πήγε στη βουλγαρική πόλη Σωζόπολη, στα παράλια της Μαύρης θάλασσας, για να ψάξει στο βυθό απομεινάρια ναυαγίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Sofia News Agency». Ο ίδιος είπε οτι είναι ευχαριστημένος από τις καταδύσεις στη Μαύρη Θάλασσα και θέλει να δει αν υπάρχουν ναυάγια πλοίων στα 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και να επιστρέψει για μελέτες.

Ο Γάλλος δύτης κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με κατάδυση σε βάθος 330 μέτρων, το 2005. Ο Μπερναμπέ μυήθηκε στις καταδύσεις σε ηλικία 25 ετών και από τότε για 20 χρόνια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και ψάχνει ναυάγια, ενώ μελετάει υποβρύχιες σπηλιές.

Συμφωνία με Λίβερπουλ για Νέμεθ

Οι "ερυθρόλευκοι" συμφώνησαν με την Λίβερπουλ για την απόκτηση του Κρίστιαν Νέμεθ, τον οποίο ήθελε και ο Παναθηναϊκός. Ξεκαθαρίζει του Ντιόγκο.
Μετά την συμφωνία με τον 28χρονος μεσοεπιθετικό της Βιγιαρεάλ, Νταβίδ Φουστέρ, ο Ολυμπιακός τα βρήκε με την Λίβερπουλ για την απόκτηση του Κρίστιαν Νέμεθ.
Ο Ολυμπιακός "απάντησε" στην κίνηση του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2009 να πάρει τον Σεμπαστιάν Λέτο, "κλέβοντας" μέσα από τα χέρια των πράσινων τον Κρίστιαν Νέμεθ.

Eπέστρεψε το Speedrunner μετά από ειδοποίηση για βόμβα


Στο λιμάνι του Πειραιά επέστρεψε το Speedrunner III έπειτα από ανακοίνωση για βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ειδοποίηση για τη βόμβα δεν αφορούσε συγκεκριμένα στο Speedrunner III αλλά ήταν γενική και αναφερόταν «σε καράβι που αναχωρούσε στις 5:30 το απόγευμα για την Πάρο».

Το Speedrunner III επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά μόλις πέντε λεπτά μετά την αναχώρησή του, στις 5:30 το απόγευμα.

Αυτή τη στιγμή γίνονται έλεγχοι και αναζητείται ο οδηγός ενός αυτοκινήτου στο γκαράζ του πλοίου.

Στο λιμάνι έχει καταφτάσει και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής με εκπαιδευμένα σκυλιά.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στους επιβάτες και ιδιαίτερα στους ξένους τουρίστες, οι οποίοι δεν ενημερώνονταν εγκαίρως για τα γεγονότα καθώς οι ανακοινώσεις γίνονταν μόνο στα ελληνικά.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο λιμάνι του Πειραιά επέστρεψε και το πλοίο Bluestar που είχε αναχωρήσει επίσης για Πάρο.

Πηγή : TNSite

Βγήκαν τα εισιτήρια με Τζένοα

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε πως η διάθεση των εισιτηρίων για το φιλικό ματς με την Τζένοα (Κυριακή στις 20:30) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε πως η διάθεση των εισιτηρίων για το φιλικό ματς με την Τζένοα (Κυριακή στις 20:30) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: 

Το Χάρβαρντ το καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου


Στην κορυφή της λίστας με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου παραμένει για όγδοη συνεχή χρονιά το φημισμένο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

To Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας βρίσκεται στην 201η θέση σε διεθνές επίπεδο και στην 85η σε ευρωπαϊκό, και θεωρείται το καλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, σύμφωνα με την Ακαδημαϊκή Ταξινόμηση των Παγκόσμιων Πανεπιστημίων.

Το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην 301η θέση διεθνώς και στην 124η θέση στην Ευρώπη.

Τα κριτήρια της ταξινόμησης είναι ο αριθμός των αποφοίτων και καθηγητών που έχουν κερδίσει βραβείο Νόμπελ, ο αριθμός σημαντικών ερευνητών που διδάσκουν σε αυτά, ο αριθμός των άρθρων που έχουν δημοσιεύσει καθηγητές των πανεπιστημίων και η απόδοση των φοιτητών τους.

Πηγή : TNSite

Σκορδά-Λιάγκας: Κάνουν τζετ σκι! Δες φωτογραφίες!

 



Λίγες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσεις πριν την επιστροφή τους στην τηλοπτική πραγματικότητα πέρασαν οι νεόνυμφοι στο Ιόνιο!

Μερικές ξέγνοιαστές στιγμές στα όμορφα νησιά του Ιονίου αποφάσισαν να περάσουν ο Γιώργος Λιάγκας και η αγαπημένη του Φαίη Σκορδά, λίγο πριν ξεκινήσουν οι πυρετώδεις προετοιμασίες για την πρωινή εκπομπή, που θα παρουσιάζουν μαζί στο Mega.

Μπορεί το λαμπερό ζευγάρι, που παντρεύτηκε πριν λίγο καιρό, να έφυγε για ταξίδι του μέλιτος στη Νέα Υόρκη, ωστόσο, ένα πέρασμα από τις ελληνικές θάλασσες θεωρείται αναγκαίο. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, με το που επέστρεψαν στην Ελλάδα, έφυγαν για τα νησιά του Ιονίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού “Hello!”, πρώτος προορισμός ήταν το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς. Το ζευγάρι έφθασε εκεί με το πλοίο της γραμμής και μετά την ολιγοήμερη παραμονή τους στο βορρά της Κεφαλονιάς, συνάντησαν τον φίλο τους Σπύρο Σκλαβενίτη και έφυγαν με ταχύπλοο για το Μεγανήσι.

Για μια εβδομάδα, ο Γιώργος και η Φαίη πραγματοποίησαν υδάτινες βόλτες σε απροσπέλαστους από ξηράς κόλπους, όπως η θέση φανάρι και οι παραλίες της Ιθάκης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους έκαναν θαλάσσιο σκι κλέβοντας τα βλέμματα.

Δες φωτογραφίες από τις διακοπές του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά:

Ο Γιώργος Λιάγκας κάνει τζετ σκι!


Το λαμπερό ζευγάρι στο Ιόνιο!

Σήμερα αναμένεται ανακοίνωση μίας νέας υπηρεσίας εντοπισμού θέσης στο Facebook!

 



To Facebook ετοιμάζεται να ανακοινώσει σήμερα λεπτομερή στοιχεία για τη νέα υπηρεσία που θα εντοπίζει και θα κοινοποιεί την τοποθεσία που βρίσκεται ο κάθε χρήστης.

Εδώ και μήνες το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης, κατασκευάζει μία νέα υπηρεσία που θα επιτρέπει στους χρήστες να γνωστοποιούν και να μοιράζονται τη θέση που βρίσκονται έτσι ώστε να βλέπουν αν είναι κάποιος Facebook φίλος τους εκεί κοντά.

Η προσθήκη των νέων χαρακτηριστικών αυτών μπορεί να διευκολύνει και να βοηθάει τους χρήστες, όμως σίγουρα πρόκειται να βοηθήσει οικονομικά το Facebook, καθώς θα δώσει στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και όχι μόνο, τη δυνατότητα να προσελκύουν πελάτες άμεσα μέσα από το site.

Για την ώρα από τους 500εκατομμύρια χρήστες μόνο το 1/5 που έχουν πρόσβαση στο Facebook από τα κινητά τους και σε αυτούς απευθύνεται κυρίως η νέα υπηρεσία.

Για το λόγο αυτό, ίσως χρειαστεί,το Facebook, να κάνει κάποιες αλλαγές πάλι στις ρυθμίσεις ασφαλείας του μιας και δεν πρόκειται όλοι οι χρήστες να θέλουν να κοινοποιούν τις πληροφορίες για το που βρίσκονται σε όλους τους φίλους τους.

Τέλος η ανακοίνωση σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σήμερα το απόγευμα και για οτιδήποτε νεότερο το Newsit.gr θα σας ενημερώνει.

Η αποχώρηση του «μάγκα»

Η αποχώρηση του «μάγκα» 



Για την απόκτησή του πριν από δύο χρόνια χρειάστηκαν δύο ταξίδια στη Βραζιλία και πάμπολλες ώρες διαπραγματεύσεων με τη Φλουμινένσε προκειμένου να δώσει την «ελευθέρας» του, μολονότι ο Παναθηναϊκός είχε γνωστοποιήσει πως θα κατέβαλε κανονικά τη ρήτρα του 1,3 εκατ. ευρώ που υπήρχε στο συμβόλαιό του.

Τα γεράκια πιέζουν για επίθεση στα πυρηνικά του Ιράν



"Το Ισραήλ έχει μόνο τρεις μέρες περιθώριο να πλήξει τον ιρανικό σταθμό του Μπουσέρ, προτού φορτωθεί πυρηνικό καύσιμο στον αντιδραστήρα", δήλωσε χθες στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον.

Πρoσέθεσε ωστόσο ότι "δεν βλέπει κάποια σχετική προετοιμασία από τον πρόεδρο Ομπάμα ούτε από το Ισραήλ", γεγονός που θα αποτελέσει "νίκη της Τεχεράνης".

Ο ίδιος διπλωμάτης -εξέχον στέλεχος των Νεοσυντηρητικών (Τσένι, Ράμσφελντ, Γούλφοβιτς, Περλ, Ζέλικ κ.ά.)- είχε μιλήσει λίγες ώρες νωρίτερα στο συντηρητικό δίκτυο Fox για "οκτώ μέρες περιθώριο" ώστε να πληγεί ο πρώτος πυρηνικός σταθμός του Ιράν. Αναθεώρησε όμως προς τα κάτω, όταν η Τεχεράνη ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας στις 21 Αυγούστου.

"Μόλις ο σταθμός αρχίσει να λειτουργεί θα είναι πολύ αργά για βομβαρδισμούς. Θα εκλυθεί ραδιενέργεια με τεράστιες συνέπειες στον άμαχο πληθυσμό", προσέθεσε ο Μπόλτον, επικρίνοντας τη Ρωσία για τη συμμετοχή της στο σχέδιο του Μπουσέρ. Κοντά στις εγκαταστάσεις -1.200 χιλιόμετρα νοτίως της Τεχεράνης- συνέβη χθες ένα περίεργο ατύχημα με ιρανικό F4. Ο πιλότος το εγκατέλειψε και σώθηκε, αλλά το αεροσκάφος συνετρίβη.

Ο Μπόλτον δήλωσε ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ "έχασε την ευκαιρία" να βομβαρδίσει προληπτικά τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως έκανε το 1981 με τον ιρακινό πυρηνικό αντιδραστήρα του Οσιράκ και το 2007 με τον αντιδραστήρα της Συρίας, βορειοκορεατικής τεχνογνωσίας. "Αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνική ικανότητα ο κόσμος θα γίνει πολύ επικίνδυνος. Θα ακολουθήσουν Αίγυπτος, Σ. Αραβία, Τουρκία και άλλα κράτη", προειδοποίησε το "γεράκι" της Ουάσιγκτον.

"Οποιαδήποτε επίθεση στις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις θα είναι έγκλημα του διεθνούς δικαίου με παγκόσμιες επιπτώσεις", απάντησε στο πρακτορείο IRNA o επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

Ο ίδιος είχε εξαγγείλει προχθές τη δημιουργία στις αρχές του 2011 ενός τρίτου σταθμού εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν (μετά το Νατάνζ και το Ισφαχάν) σε τοποθεσία που δεν διευκρίνισε.

Απτόητοι από το τέταρτο πακέτο κυρώσεων του ΟΗΕ στις 9 Ιουνίου, οι Ιρανοί απλώνουν δίχτυ αντιαεροπορικής προστασίας γύρω από το Μπουσέρ και δείχνουν στις κάμερες... ομαδικούς τάφους για τους επίδοξους Αμερικανούς εισβολείς (δήλωση του πρώην αρχηγού των Φρουρών της Επανάστασης, Χουσεΐν Μογκαντάμ). Επιπλέον χθες ο υπουργός Αμυνας, Αχμάντ Βαχιντί, προανήγγειλε την επίδειξη νέων ιρανικών όπλων (πύραυλοι, ταχύπλοες βάσεις εκτόξευσης και μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας), που θα αποτρέψουν κάθε σκέψη των Αμερικανο-ισραηλινών για επίθεση.

Σενάρια

Επίθεση μετά την έξοδο Γκέιτς

Σύμφωνα με πηγές του ισραηλινού στρατού που επικαλείται η Jerusalem Post, οι πιθανότητες επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα αυξηθούν το 2011, μετά την αποχώρηση του Αμερικανού υπουργού Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς. Ο ίδιος προανήγγειλε την εθελουσία έξοδό του για "προσωπικούς λόγους". Στις αρχές Αυγούστου, εξάλλου, ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μιούλεν, δήλωσε απροκάλυπτα ότι υπάρχουν έτοιμα σχέδια επίθεσης στο Ιράν, έστω κι αν "ανησυχεί βαθιά για τις συνέπειές τους".

Πηγή : TNSite

Η κλήρωση των 4 πρώτων φάσεων




Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση για τις πρώτες τέσσερις φάσεις του Κυπέλλου.

Αυξήθηκε η ανεργία τον Ιούλιο


Στα 569.742 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιούλιο.

Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μικρή αύξηση κατά 0,52% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 184.709 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 4,09% (7.266 άτομα) σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 92.996 και είναι μειωμένες κατά 20,91% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 27.003, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 35.517 και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 29.417.

Ωστόσο μεγαλύτερη μείωση κατά 26,06% παρουσιάζει το άθροισμα των απολύσεων (καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου), των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και των οικειοθελών αποχωρήσεων.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, το ισοζύγιο των καθαρών ροών (προσλήψεις μείον απολύσεις και λήξεις και αποχωρήσεις) στην αγορά εργασίας είναι θετικό με 1.059 επιπλέον θέσεις εργασίας το μήνα Ιούλιο, ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο ισοζύγιο παραμένει θετικό για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Το ίδιο μέγεθος τον Ιούλιο του 2009 ήταν αρνητικό με απώλεια 2.757 θέσεων εργασίας.

Αντιστοίχως οι προσλήψεις τον Ιούλιο του 2010 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009 εμφανίζουν μείωση κατά 1,95%, οι απολύσεις και λήξεις συμβάσεων καταγράφουν αύξηση κατά 0,87% και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις μείωση κατά 17,42%.

Πηγή : TNSite

Συγκλονιστική ομολογία από Βούλγαρο εμπρηστή






Έβαλε 16 φωτιές ! Ανακρίνεται από τις αρχές στη Μεσσηνία

Ο δράστης ομολόγησε με κυνισμό τις πράξεις τους, αρνούμενος να αποκαλύψει τα κίνητρα των εμπρησμών

Σοβαρές επίσης υπόνοιες εμπρησμού υπάρχουν για τις φωτιές σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο στα οποία έσπευσαν ήδη κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού και ξεκίνησαν τις έρευνες.

Πηγή : TNSite

"Κι αν οι εξωγήινοι είμαστε εμείς;"


Η θεωρία περί εξωγήινης προέλευσης της ζωής, δεν είναι καινούργια. Η ανακοίνωσή της όμως από επίσημα χείλη, προκαλεί εντύπωση.

Ο αστρονόμος Τσάντρα Γουικραμασίνγκε, είναι διευθυντής του Κέντρου Αστροβιολογίας του πανεπιστημίου του Κάρντιφ και δεν διστάζει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο οι εξωγήινοι να είμαστε εμείς!

"Ναι, είμαστε όλοι εξωγήινοι, αφού μοιραζόμαστε μια κοσμική καταγωγή", υποστηρίζει ο καθηγητής σε άρθρο του στο Διεθνές Περιοδικό Αστροβιολογίας «International Journal of Astrobiology».

Πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη!

Στο προαιώνιο αυτό ερώτημα ο καθηγητής αστρονομίας Τσάντρα Γουικραμασίνγκε δίνει μία απάντηση που ίσως δεν αρέσει σε πολλούς συναδέλφους του: "Έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ζωντανοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ανθρώπινου, έφτασαν στη γη από το διάστημα, χρησιμοποιώντας για «μεταφορικό μέσο» τους περιπλανώμενους κομήτες. Είμαστε πια βέβαιοι πως η ζωή είναι διάχυτη στο σύμπαν, διαδίδεται μέσα σε αυτό και έτσι φτάνει σε πολλούς πλανήτες όπως και στη γη".

Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε την εξωγήινη καταγωγή μας!

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γουικραμασίνγκε, οι πρώτοι «κόκκοι» ζωής έφτασαν με κομήτες που έπεσαν στον πλανήτη μας περίπου πριν 3,8 δισ. χρόνια. Μετεξελίχθηκαν και δημιούργησαν τη βιοποικιλότητα που σήμερα βλέπουμε στην γη.

"Είναι μία κυκλική διαδικασία μεταφοράς της ζωής από πλανήτη σε πλανήτη. Με την πτώση των κομητών πάνω στους πλανήτες η οργανική ύλη "ταξιδεύει" προς στο διάστημα. Ένα μέρος όμως της οργανικής ύλης επιβιώνει και παραμένει πάνω στους κομήτες, οπότε αρκεί μία νέα πρόσκρουση για να μεταφερθεί η οργανική ύλη στον επόμενο πλανήτη-σταθμό. Με αυτήν την διαδικασία μεταφέρεται η ζωή στο σύμπαν". Και το ερώτημα παραμένει: Μήπως τελικά οι εξωγήινοι είμαστε εμείς;

Πηγή : TNSite


Όποιος φίλος θέλει να έρθει στην παρέα μας ισότιμα, για να δημιουργήσουμε μαζί ένα νέο ιστολόγιο ενημέρωσης ας επικοινωνήσει μαζί μας για να καταθέσει τις προτάσεις και τις ιδέες του





eidhseis.24@gmail.com

Σέξι και κομψή




Την περασμένη εβδομάδα, την είδαμε να σε σέξι πόζες, πάνω σε μία μηχανή, με το σώμα της να είναι γεμάτο με μεγάλα tattoo.

Αυτή τη φορά, η Beyonce Knowles, η τραγουδίστρια με τις πλούσιες καμπύλες ανέλαβε το ρόλο ...

Την Πέμπτη τα εισιτήρια για Τζένοα

Την Πέμπτη πρόκειται να ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων για το προσεχές φιλικό του Παναθηναϊκού με την Τζένοα, τα οποία πρόκειται να... εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλμού!


Την Πέμπτη τα εισιτήρια για Τζένοα

Στα «κόκκινα» ο Φούστερ!

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Νταβίντ Φούστερ! Ο 28χρονος επιθετικός της Βιγιαρεάλ συμφώνησε σε όλα και τις επόμενες ώρες αναμένεται στην Αθήνα!
Στα «κόκκινα» ο Φούστερ!
Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός της Βιγιαρεάλ είναι ο παίκτης τον οποίο έχει επιλέξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε για την γραμμή κρούσης των Πειραιωτών. Ο Φούστερ φαίνεται πως θα είναι ο αντικαταστάτης του Ντιόγκο σε έναν μεσοεπιθετικό ρόλο στον οποίο τον καθιέρωσε ο Βαλβέρδε στη Βιγιαρεάλ.

ECONOMIST : "ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΒΑΘΙΑ ΥΦΕΣΗ"...


Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία από το Βρετανικό περιοδικό Economist. Προβλέπει ύφεση στο 4,8%. Εστιάζει στον παραπαίοντα κλάδο της οικοδομής, τη διόγκωση της ανεργίας και τους κλυδωνισμούς του τουρισμού, ενώ χαρακτηρίζει αβέβαιη την εφαρμογή νόμων που ήδη έχουν ψηφιστεί από τη...

Συντριβή αεροπλάνου με έναν νεκρό


 
Επιβατηγό αεροσκάφος της κολομβιανής εταιρείας Aires συνετρίβη την ...

Αφγανιστάν. Δημόσιος λιθοβολισμός μέχρι θανάτου ζευγαριού που είχαν καταδικασθεί για μοιχεία.


Ζευγάρι Αφγανών που είχε κατηγορηθεί για μοιχεία από τους ταλιμπάν λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου το Σάββατο στην επαρχία Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τις τοπικές αρχές και έναν αρχηγό των ταλιμπάν.
Μια νεαρή ...

"64 ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Με πρόσχημα την "ασφάλεια" και την "αποτροπή παράνομων πράξεων" θα λειτουργούν 64 κάμερες στο νέο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης καταγράφοντας όλες τις κινήσεις μας καταγγέλουν εργαζόμενοι
Τα δεδεομένα θα ...